Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας καταχειροκροτήθηκε στη Σύρο!

29 Οκτωβρίου 2023 13:31

Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική στιγμή για το παριανό ερασιτεχνικό θέατρο η παρουσία της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας στην 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Σύρο!

Ήταν χωρίς υπερβολή, μια κορυφαία κατάκτηση για την τέχνη της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας η οποία κατάφερε να κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ ερασιτεχνισμού και επαγγελματισμού, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό το απόγευμα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Λυκείων "Κωνσταντίνος Τουλούπης" στη Σύρο.

marpissa theatro 101

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας παρουσίασε την έξοχη κλασική ηθογραφία του Γιώργου Τζαβέλα "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" μεταφέροντάς μας στη μεταπολεμική Αθήνα των αλλαγών και των στερεοτύπων των σχέσεων των δύο φύλων, των παρωχημένων νοοτροπιών και των δύσκολων προσαρμογών στα αναδυόμενα νέα ήθη. Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία γλυκόπικρη με ανάγλυφους χαρακτήρες η οποία ισορροπεί μεταξύ χιούμορ και δράματος, γέλιου και προβληματισμού.

Οι θεατές καταχειροκρότησαν την καλοδουλεμένη παράσταση από την Πάρο αλλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών οι οποίοι ενσάρκωσαν τους ήρωες μοναδικά αποσπώντας το θαυμασμό του κόσμου.

Οι συντελεστές της παράστασης "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας Πάρου ήταν οι εξής:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεμελιάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Γεμελιάρη
Φώτα, ήχος, μουσική: Φίλιππος Κρητικός – Νικολίνα Πετροπούλου
Επιμέλεια σκηνικών: Κατερίνα Βιτζηλαίου – Αφροδίτη Αφεντάκη – Ειρήνη Λουρίδου
Επιμέλεια αφίσας: Εμμανουέλα Μελανίτη
Γενική επιμέλεια: Κατερίνα Βιτζηλαίου – Ειρήνη Λουρίδου
Πήραν μέρος:
Παγώνα Ιωάννα Κρητικού
Μπεμπέκα Έφη Φραντζή
Ελένη Μαρία Κωνσταντίνου
Θεμιστοκλής Νίκος Βιτζηλαίος
Πόλισμαν Γιώργος Πετρόπουλος
Κα Παπαμήτρου Αφροδίτη Αφεντάκη
Αντωνάκης Άρης Ρήγας
Ιάσων Τάσος Βαρβέλης
Χαράλαμπος Πρόδρομος Μαμάσης
Μικές Λουκάς Μήτρου
Μάρα Ελένη Τσιγώνια
Κλάρα Πόπη Φραντζή
Κατίνα Μαρία Τσιγώνια
Εργάτης Γιώργος Πετρόπουλος

marpissa theatro 102

marpissa theatro 103

marpissa theatro 104

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos