Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι σε Πειραιά και Ειδομένη

22 Φεβρουαρίου 2016 11:44

Toυλάχιστον 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη στα σύνορα με τα Σκόπια ενώ περίπου 4.000 έχουν φτάσει στον Πειραιά αλλά προς το παρόν δεν επιβιβάζονται στα πούλμαν λόγω του προβλήματος στα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταναστατευτικής Πολιτικής προτοιμάζεται να προωθήσει όσους βρίσκονται στον Πειραιά σε κέντρα φιλοξενία στην Αθήνας (πολύ πιθανόν να ενεργοποιηθεί η δομή στο Ελληνικό) έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

Από την Παρασκευή το βράδυ η Σερβία έκλεισε τα σύνορά της για τους Αφγανούς, υπενθυμίζεται ότι το 1/3 των ατόμων που φθάνουν στην Ελλάδα είναι Αφγανοί. Την επόμενη ημέρα και τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα στους Αφγανούς ενώ επίσης επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Σύρους και Ιρακινούς που εκτός από το υπηρεσιακό χαρτί που παίρνουν από τις ελληνικές αρχές στα νησιά, διαθέτουν και ταυτότητα, διαβατήριο η κάποιον άλλο εγγραφο που εκτός από τη χώρα προέλευσης να πιστοποιεί και την ταυτότητά τους.

Σε συνάντηση των αστυνομμικώ αρχών την προηγούμενη Τετάρτη Fyrom- Σλοβενίας, Σερβίας, Κροατίας και Αυστρίας αποφασίστηκε να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα των χωρών που βρίσκονται στο λεγόμενο Βαλκανικό Δρόμο που ακολουθούν οι πρόσφυγες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες εξελίξεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχει ζητήσει ενημέρωση και διευκρινίσεις από τις κυβερνήσεις των κρατών για τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos