Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν υπογραφές για να μη γίνουν εκλογές- Γεροβασίλη ανακοινώνει, Κασσελάκης ζητά «καθαρές λύσεις»

24 Φεβρουαρίου 2024 16:02

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχει συντονισμένη επιχείρηση αρκετών στελεχών προκειμένου να μην γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, ακυρώνοντας de facto την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα και την αποδοχή της από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της πρωτοβουλίας προΐστανται οι Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος, ενώ στην ίδια γραμμή κινούνται και οι Ρένα Δούρου, Νίκος Σκορίνης, Παναγιώτης Ρήγας, συλλέγοντας υπογραφές.

Ενδεικτικό του οργιώδους παρασκηνίου είναι ότι ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο επικεφαλής του προεδρείου του Συνεδρίου, Πάνος Ρήγας εξέφρασαν την ίδια άποψη σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν με διαφορά ελάχιστης ώρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στο περιθώριο του Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμελλος, είπε πως «συζητάμε για μία πιθανή εκλογή προέδρου, και λέω πιθανή γιατί δεν είμαι και σίγουρος και δε θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

Το επιχείρημα που προβάλλουν οι «ενδιάμεσοι» είναι πως απομένει ελάχιστος χρόνος μέχρι τις κάλπες του Ιουνίου και ότι τα στενά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν περαιτέρω εσωστρέφεια, αλλά και πως ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, τόσο η πλευρά Κασσελάκη όσο και η πλευρά Γεροβασίλη εμφανίζονται αποφασισμένες να προχωρήσει τώρα η διαδικασία, όπως πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρα στην ανάρτηση του την Πέμπτη το μεσημέρι.

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»
«Λυπάμαι δεν μπορώ, δεν θα γίνω Ιφιγένεια, θέλω καθαρές λύσεις» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης συνομιλώντας με συνέδρους στους διαδρόμους του Ταε Κβον Ντο, δείχνοντας αμετακίνητος από την θέση του για την προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες.

Άλλωστε, πριν από λίγο ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία αναφέρει, «στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί», η οποία μοιάζει να φωτογραφίζει την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά φαίνεται ότι έρχεται και σε ευθεία σύγκρουση με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Επίσης στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ανέφεραν στο "Dnews": «Αν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα θα πρέπει να γίνουν εκλογές».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos