Πόλεμος στο Ισραήλ: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τον λαό μας» λέει εκπρόσωπος του στρατού

08 Οκτωβρίου 2023 20:03

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τον λαό μας και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Ντανιέλ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι υπογράμμισε ότι οι IDF πιστεύουν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς κρύβονται ανάμεσα στους πολίτες της Γάζας σε σχολεία και νοσοκομεία. «Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος» του Ισραήλ και «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, ειδικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποσχόμενος ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν «τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».

«Η Χαμάς έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες. Πιάσαμε δεκάδες τρομοκράτες αιχμάλωτους, μεταξύ άλλων και τις τελευταίες ώρες» πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Αναφερόμενος στα ερωτήματα που έχουν προκληθεί για τον αιφνιδιασμό των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας από τη χθεσινή επίθεση της Χαμάς, ο Χαγκάρι τόνισε: «Υπάρχουν δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και απαιτείται ενδελεχής έρευνα. Η ισραηλινή κοινή γνώμη αξίζει να λάβει απαντήσεις και είναι δική μας ευθύνη να τις παρέχουμε». «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Οι IDF είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην επίθεση και την ήττα του εχθρού. Θα πολεμήσουμε πρώτα και μετά θα ερευνήσουμε» τόνισε.

«Όσοι μας επιτίθενται θα αντιμετωπίσουν μια αποφασιστική αντεπίθεση» κατέληξε ο Χαγκάρι, σύμφωνα με το BBC.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 600 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί και σε 100 ανέρχεται ο αριθμός των αιχμαλώτων από τη χθεσινή επίθεση στη Γάζα της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση.

Από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι και 2.200 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos