Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Συμπεριφέρεται ως οργάνωση κι όχι ως κράτος, δεν είναι πόλεμος αλλά σφαγή»

11 Οκτωβρίου 2023 16:57

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε τις «επαίσχυντες μεθόδους» του Ισραηλινού στρατού – Καταδίκασε τις δολοφονίες αμάχων στο Ισραήλ και την τυφλή σφαγή αθώων στη Γάζα

Έντονα επικριτικός έναντι του Ισραήλ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται «σαν οργάνωση» και όχι ως κράτος».

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά ότι αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση κι όχι ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως οργάνωση» δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε συνδεδρίαση του κόμματός του.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επαίσχυντες μεθόδους, σημειώνοντας ότι τέτοιες πρακτικές «δεν είναι πόλεμος αλλά σφαγή».

«Μια σύγκρουση που διεξάγεται με τη διακοπή του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, των εισόδων και των εξόδων μιας πόλης, την καταστροφή των υποδομών της, την καταστροφή όλων των χώρων λατρείας από τζαμιά μέχρι εκκλησίες, την καταστροφή σχολείων, την παρεμπόδιση της πρόσβασης των ανθρώπων στις πιο βασικές ανθρωπιστικές ανάγκες, την καταστροφή κτηρίων στα οποία ζουν άμαχοι με βόμβες, με λίγα λόγια, με τη χρήση κάθε είδους επαίσχυντων μεθόδων, δεν είναι πόλεμος, αλλά σφαγή», είπε.

«Θα εντείνουμε τις επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ»

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών του PKK στη Συρία και στο Ιράκ, ανακοίνωσε επίσης.

«Έχουμε ήδη εντείνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας και θα συνεχίσουμε και θα δείξουμε στους τρομοκράτες ότι μπορούμε να τους αφανίσουμε σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, η οποία εξαπέλυσε σειρά βομβαρδισμών από την 1η Οκτωβρίου σε αντίποινα για επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην Άγκυρα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τη Δευτέρα το βράδυ ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε «με επιτυχία» την «πρώτη φάση» της εκστρατείας της βομβαρδισμών και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει "να διεξαγάγει" επιχειρήσεις" στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ.

Επίσης είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα --και επανέλαβε χθες, Τρίτη, το βράδυ- ότι «192 στόχοι» καταστράφηκαν και «162 τρομοκράτες», μέλη του PKK και του συμμαχικού του YPG, σκοτώθηκαν. Το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) είναι κουρδική οργάνωση ενταγμένη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos