Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου: Ασύμβατες οι διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου με την εξάλειψη της Χαμάς

10 Δεκεμβρίου 2023 13:25

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τις διεθνείς εκκλήσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, χαρακτηρίζοντας τες, ως ασύμβατες με τον κεντρικό αντικειμενικό σκοπό του πολέμου, που εντοπίζεται στην εξάλειψη της Χαμάς.

Ενημερώνοντας την κυβέρνησή του, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι εξήγησε στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, αλλά και στους ηγέτες άλλων χωρών: «Δεν μπορείτε από τη μια μεριά να υποστηρίζετε στην εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη μεριά, να πιέζετε εμάς για να τερματίσουμε τον πόλεμο, αποτρέποντας την εξάλειψη της Χαμάς».

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ένα φορτίο αμερικανικής βοήθειας έφτασε σήμερα στο Ισραήλ, το οποίο περιέχει «σημαντικά πυρομαχικά για τη συνέχιση του πολέμου», και ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μπάιντεν, με τον οποίο μίλησα τις προάλλες, επίσης για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παρουσιάστηκαν με τον σωστό και δίκαιο τρόπο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και φυσικά για την υλική βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις», δήλωσε ο Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο πόλεμος συνεχίζεται πράγματι πιο έντονα, με ένταση, στα βόρεια της Γάζας και στα νότια».

Παλαιστίνιος πρωθυπουργός: Οι ΗΠΑ πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρηθούν επίσης, υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα, αλλά και για τις απώλειες των Παλαιστινίων σε ανθρώπινες ζωές.

Ο Σταγιέχ μίλησε στη διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχας, που πραγματοποιείται στο Κατάρ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos