×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Όφελος 1.560 ευρώ τον χρόνο για ένα νοικοκυριό που θα αποκτήσει ιντερνετική σύνδεση

23 Σεπτεμβρίου 2013 12:16

Έρευνα της Ericsson και του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Chalmers ποσοτικοποιεί τη θετική επίπτωση της ευρυζωνικότητας στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Στις αναπτυγμένες οικονομίες, η απόκτηση σύνδεσης στο ίντερνετ, που θα «τρέχει» με ταχύτητα έως 4 Mbps, μεταφράζεται σε ένα ετήσιο επιπλέον έσοδο 1.560 ευρώ για ένα νοικοκυριό. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της νέας μελέτης της Ericsson και του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Chalmers στη Σουηδία, η οποία ποσοτικοποιεί το όφελος που έχει για τα νοικοκυριά η ευρυζωνικότητα.

Η μελέτη εκτιμά πως εξίσου σημαντικό όφελος προκύπτει και στην περίπτωση έχει η αναβάθμιση της σύνδεσης από dial up σε ADSL, αφού η αύξηση της ταχύτητας από 0,5 σε 4 Mbps μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του νοικοκυριού έως και 250 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, τα 4 Mbps είναι το όριο ώστε οι χρήστες της σύνδεσης να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις ιντερνετικές υπηρεσίες, ακόμη και σε σάιτ που αναπαράγουν βίντεο. Σε μια τέτοια περίπτωση, επισημαίνουν, το χρηματικό όφελος για τα νοικοκυριά στις 34 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ προέρχεται κατ' αρχάς από τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι χρήστες, για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τηλεργασία.

Παράλληλα, οι κάτοχοι της σύνδεσης θα μπορούν πλέον απρόσκοπτα να κάνουν έρευνες αγοράς, ώστε να προμηθεύονται στη χαμηλότερη τιμή τα προϊόντα που θέλουν. Όπως επίσης και να χρησιμοποιούν online καταστήματα για τις αγορές τους, τα οποία είναι κατά κανόνα φθηνότερα.

Μελετώντας την επίδραση που έχει στις ιντερνετικές συνήθειες η αύξηση της ταχύτητας, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η αναβάθμιση από τα 4 στα 8 Mbps «μεταφράζεται» σε μηνιαίο κέρδος 88 ευρώ, κυρίως επειδή όλα τα μέλη μιας οικογένειας μπορούν πλέον να «μοιράζονται» την ίδια σύνδεση χωρίς κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, αύξηση του εισοδήματος παρατηρείται ξανά όταν ένα νοικοκυριό αποκτήσει πολύ γρήγορο ίντερνετ, με ταχύτητα πάνω από 24 Mbps.

Η Ericsson με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers μελέτησαν επίσης τις αναδυομένες οικονομίες (Βραζιλία, Ινδία και Κίνα), για τις οποίες διαπίστωσαν πως η αναβάθμιση από 0,5 σε 4 Mbps έχει μικρότερο όφελος, της τάξης των 35 ευρώ τον μήνα. Κάτι που οφείλεται στο ότι σε αυτές τις χώρες δεν είναι ακόμη επαρκώς αναπτυγμένη η online οικονομία.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos