Προξενιά με ένα κλικ - και με δείγμα DNA!

26 Φεβρουαρίου 2018 12:08

Μπορεί ένας καινοτόμος αλγόριθμος να εντοπίσει το ιδανικό ταίρι για εμάς πριν προλάβουμε να πούμε «sexting»;

Οι απόψεις διίστανται, αλλά η ανάγκη για την εύρεση του άλλου μισού οδήγησε και στη λύση της αποστολής δείγματος DNA
Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι κατά μέσο όρο πιστεύουν καθημερινά ότι ενδεχομένως βρήκαν τον ιδανικό άνδρα ή την ιδανική γυναίκα -για μια ζωή ή απλώς για μια βραδιά- μέσω του Tinder. Πρόκειται ίσως για το πιο διαδεδομένο χάρη στην ευχρηστία του dating app, στο οποίο η αναλογία ανδρών/γυναικών χρηστών κυμαίνεται περίπου στο 60/40. Για να γίνουν αυτά τα πολλά εκατομμύρια ματσαρίσματα προηγούνται περίπου 1 δισεκατομμύριο προβολές προφίλ. Σε άλλα βλέπει κανείς φωτογραφίες προσώπου και πλήρη χαρακτηριστικά (βλ. ηλικία, ύψος, βάρος), γούστα και ενδιαφέροντα, σε άλλα απομονωμένα σημεία του σώματος ή ακόμα συνηθέστερα ακέφαλα σώματα με μαγιό σε παραλίες ή ακόμα και στο οικιακό λουτρό, το οποίο αναμφίβολα είναι ο θάλαμος φωτογράφησης (βλ. PhotoBooth) του 21ου αιώνα.

Το Tinder, όπως και το Grindr, δηλαδή το αντίστοιχο app για ομοφυλόφιλους άνδρες, δεν χρησιμοποιούν κάποιον πολύπλοκο αλγόριθμο για να φέρουν σε επικοινωνία ανθρώπους που ψάχνουν την αληθινή, άδολη αγάπη ή απλώς μια αρπαχτή. Η λειτουργία τους θεμελιώνεται στη γεωγραφική απόσταση μεταξύ των χρηστών, στους οποίους επιτρέπει να επικοινωνήσουν μόνο στην περίπτωση που αμφότεροι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, με ένα άγγιγμα στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το να γνωρίσεις έναν καινούριο ερωτικό ή σεξουαλικό σύντροφο είναι παιχνίδι. Και εν πολλοίς είναι.

Ιt’s a match! Οταν το online dating βρίσκει... ανταπόκριση

Αυτή είναι άλλωστε η γοητεία και η επιτυχία των συγκεκριμένων applications μέσω των οποίων διακινούνται καθημερινά, όλες τις ώρες της ημέρας, terrabytes φωτογραφιών -όλων των λογιών-, προσδοκιών που ξεκινούν ως μεγάλες για να καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση μεσαίες και ελπίδων που είθισται να αποδεικνύονται φρούδες.

Υπάρχουν και πιο αναλυτικοί τρόποι να βρει κανείς το ιδανικό του ταίρι. Εφαρμογές όπως το OkCupid, η οποία υπόσχεται κάτι περισσότερο από μια σχέση που θα διαρκέσει μερικές ώρες και θα προσφέρει στην καλύτερη των περιπτώσεων σεξουαλική εκτόνωση. Μέσα από ένα εκτενές και κατά το δυνατόν ενδελεχές ερωτηματολόγιο ο χρήστης δίνει πληροφορίες σημαντικές αλλά και επουσιώδεις αναφορικά με το ποιος είναι, τι θέλει και τι ψάχνει στον άλλον. Μπορεί ακόμα και να ορίσει τις απαντήσεις που θα ήθελε να δώσει ο πιθανός σύντροφός του, ώστε κατόπιν ο πολύπλοκος αλγόριθμος να κάνει δουλίτσα και να φέρει κοντά τα δυνάμει ερωτευμένα πιτσουνάκια.

Είναι τόσα εκατομμύρια οι χρήστες των dating apps που αναζητούν είτε ευκαιριακό σεξ, είτε μια σχέση ζωής, ώστε πρόκειται για μία από τις πλέον προσοδοφόρες μπίζνες στον κόσμο των startups. Διαρκώς ξεφυτρώνουν νέα apps που υπόσχονται να φέρουν την επανάσταση, το τέλος της μοναξιάς και έναν σύντροφο sur mesure στη ζωή και τον χαρακτήρα καθενός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία μόνο του Tinder, έξι μόλις χρόνια μετά το λανσάρισμά του, υπολογίζεται σε 3 δισ. δολάρια.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos