Χ.Κόκκινος: Ίμια 18 χρόνια μετά

01 Φεβρουαρίου 2014 16:53

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την ελληνοτουρκική κρίση στις βραχονησίδες των Ιμίων . 18 χρόνια μετά τους τραγικούς χειρισμούς

της κυβέρνησης Σημίτη – ΠΑΣΟΚ απέναντι στις επεκτατικές ΄΄ορεξεις΄΄ της Τουρκίας. Η 31η Ιανουαρίου 1996 αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης. Στην αμφισβήτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας, απάντησαν με θάρρος αυταπάρνηση και αυτοθυσία,  οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Ήταν οι άνθρωποι που έκλαψαν στις βραχονησίδες των Ιμίων όταν τις φυλούσαν μ κίνδυνο της ζωής στους και η τότε ελληνική κυβέρνηση τους ζήτησε να διπλώσουν την ελληνική σημαία και να αποχωρήσουν. Ήταν τα παιδιά των ενόπλων δυνάμεων που στάθηκαν απέναντι στις προκλητικές τουρκικές απαιτήσεις , που δεν δέχτηκαν να χάσουμε ούτε μια σπιθαμή γης και έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα.

Οι τρεις ηρωικοί μας στρατιωτικοί Παναγιώτης Βλαχακος , Έκτορας Γιαλωψος και Χριστόδουλος Καραθανάση , θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Έχασαν τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την εθνική ακεραιότητα και την ελευθερία της Ελλάδος. Η θυσία αυτών των ηρώων δεν πρέπει να ξεχαστεί άλλα αντίθετα να εμπνέει τις νεώτερες γενιές των ελλήνων και να στείλει διαχρονικά το μήνυμα ότι οι Έλληνες  δεν δέχονται κανέναν ζυγό ,καμιά αμφισβήτηση ούτε γκρίζες ζώνες.

Γιατί Ελλάδα σημαίνει να δίνεις τη ζωή σου...

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos