#ΜονοπαΤήνος – H Τήνος διοργανώνει πεζοπορική δράση για δημοσιογράφους και πράκτορες για την ανάδειξη των πολιτιστικών διαδρομών

14 Ιουνίου 2023 14:44

Με στόχο τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, ο Δήμος Τήνου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οργανώνει, το προσεχές σαββατοκύριακο, ταξίδι εξοικείωσης με προσκεκλημένους εκπροσώπους Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης και Πρακτόρων από το χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πλατφόρμας «ΜονοπαΤήνος» που δημιουργήθηκε με στόχο την προβολή των πολιτιστικών διαδρομών της Τήνου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μέσω μιας  βιωματικήςεμπειρίας, να γνωρίσουν τον φυσικό πλούτο, τα παραδοσιακά χωριά, τους περίτεχνους περιστεριώνες, τα μονοπάτια και τις ξερολιθιές του «χειροποίητου νησιού», τις τοπικές γιορτές και πάνω απ ́όλα, την αυθεντική τηνιακή φιλοξενία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ειδική πεζοπορική διαδρομήστο λόφο του Εξωμβούργου στη μεγαλύτερη ViaFerrata των Κυκλάδων, μία εύκολη, κυκλική διαδρομή 1000 μέτρων που απλώνεται περιφερειακά του βουνού,με απότομες πλαγιές, χαράδρες και μικρά περάσματα,που προσφέρουναπίστευτη θέα από ψηλά ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι προσκεκλημένοι  θα ακολουθήσουν μία διαδρομή από το χωριό Ταραμπάδος και τα Λουτρά με το Μουσείο λαογραφικού ενδιαφέροντος της Μονής Ουρσουλινών προς τη μικρή, καταπράσινηΠεράστρα, χτισμένη πάνω στον ποταμό που ξεχωρίζει για τοπανέμορφο τοξωτό γεφύρι του. Η πεζοπορία θα καταλήξειστην Κώμη, όπουθα συμμετέχουν όλοι στην Γιορτή της Αγκινάρας και θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο των τηνιακών προϊόντων.

Το ταξίδι εξοικείωσης, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με επίσκεψη στον Πύργο, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του Δήμου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της "Μούσας του Αιγαίου" ως εναλλακτικού προορισμού. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος "κάθε δράση είναι πολυσήμαντη, αφού ο επισκέπτης μας ως πεζοπόρος, έχει την ευκαιρία, μαζί με τα υπέροχα τοπία, να γνωρίσει και τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού μας".

Την εκδήλωση, στηρίζει η Ένωση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Τήνου, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων «Η Ξενία», ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos