Σύρος: Πικρό χιούμορ μεταξύ τραγικού και γελοίου στην εξαιρετική παράσταση «Η Ταράτσα» από τη Θεατρική Ομάδα DUENDE

01 Νοεμβρίου 2023 01:36

Το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, η Θεατρική Ομάδα DUENDE της Ικαρίας, παρουσίασε το έργο «Η Ταράτσα» στο πλαίσιο της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Στο ιδιαίτερο αυτό έργο του πολυβραβευμένου και πολυγραφότατου συγγραφέα Jean – Claude Carriere το οποίο θυμίζει φάρσα με υπαρξιακές ωστόσο αναφορές, κυριαρχεί το άφθονο πικρό χιούμορ που ισορροπεί μεταξύ του τραγικού και του γελοίου και κάνει το κοινό να αναρωτιέται αν θα πρέπει να κλάψει ή να γελάσει.

Η υπόθεση αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που χωρίζει ελευθερώνοντας το διαμέρισμα που νοίκιαζε, αλλά πριν το εγκαταλείψει εμφανίζονται υποψήφιοι ενοικιαστές για να το δουν. Μεταξύ τους αναπτύσσονται σχέσεις και κωμικές καταστάσεις ξεδιπλώνονται όταν επτά άνθρωποι βρίσκονται σε μια ταράτσα και με αυτή την αφορμή αρχίζουν να διηγούνται ή να αναθεωρούν τη ζωή τους.

H καλοδουλεμένη παράσταση, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Η Θεατρική Ομάδα DUENDE με τις έξοχες ερμηνείες των ηθοποιών της κατάφερε να αποδώσει έξοχα το κείμενο και τα μηνύματα της έλλειψης επικοινωνίας, της μοναξιάς, των λανθασμένων επιλογών και του έρωτα που θίγει.

Με ξεχωριστά στοιχεία από μπουρλέσκ, δράμα, μπουλβάρ, παράλογο ή σουρεάλ, με σασπένς και απρόβλεπτη εξέλιξη, το ιδιοφυές αυτό έργο που καταπιάνεται με όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής, «μετουσιώθηκε» από τη Θεατρική Ομάδα DUENDE σε μια παράσταση αξιώσεων που απέσπασε το θαυμασμό του κόσμου.

ikaria 101

ikaria 103

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμοί και πρόγραμμα Βασίλης Λουκάς

Κατασκευή σκηνικών Γιάννης Ντετές – Κωστής Πλάκας

Κοστούμια Κωστής Πλάκας – Ανθώ Πλάκα

Αφίσα Καλλιρόη Κατσαφάνα

Υποβολείο – έλεγχος ήχου Ροδόπη Στενού – Γιάννης Μαυριάς

Τεχνικός φωτισμού Γιάννης Ντετές

Πήραν μέρος

Μαντλέν Χαρά Μάνταρα

Ετιέν Κωνσταντίνος Παυλίδης

Μεσίτρια Μαργαρίτα Τσάρα – Γιαννακοπούλου

Σύζυγος στρατηγού Ελευθερία Κανέτη

Αστρίκ Ηλίας Μπακόπουλος

Μωρίς Κωστής Πλάκας

Στρατηγός Λευτέρης Κουτούφαρης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos