"Ζαλίζουν" οι αριθμοί! "Βούλιαξε" η Πάρος από κόσμο το Μάιο! Ρεκόρ 13ετίας!

01 Ιουνίου 2018 20:38

Σε άρθρο μας που αναρτήθηκε στις 27 Μαΐου 2018 είχαμε επισημάνει ότι ο φετινός Μάιος πάει για ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στην Πάρο.


Τα επίσημα όμως αριθμητικά στατιστικά στοιχεία των αφίξεων στο λιμάνι της Πάρου από το Λιμεναρχείο του νησιού, φαίνεται να ξεπερνούν και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες! 48.085 επιβάτες και 3.740 αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν κατά τον τελευταίο ανοιξιάτικο μήνα στο νησί έναντι 32.460 επιβατών και 2.714 οχημάτων που έφθασαν από λιμένος στην Πάρο κατά τον Μάιο του 2017.

Πραγματικό vertigo προκαλούν οι φετινοί αριθμοί οι οποίοι σε ποσοστιαίους υπολογισμούς σημαίνουν μια φετινή αύξηση της τάξης του 48% στους επιβάτες και 38% στα αυτοκίνητα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα Μαίο!

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί - ρεκόρ των αφίξεων στην Πάρο δεν σταματούν όμως εδώ! Ο Μάιος του 2018 που μόλις μας πέρασε, ήταν ο προσφορότερος σε αριθμό επισκεπτών στην Πάρο εδώ και δεκατρία χρόνια! Από το μακρινό 2005, μια "ονειρεμένη" προ οικονομικής κρίσης εποχή, η Πάρος είχε να δει τόσο μεγάλο αριθμό τουριστών να φτάνει στο νησί λίγο πριν το καλοκαίρι!

Όλοι ελπίζουμε να επαληθευτούν οι φετινές προβλέψεις ότι κατά τους επόμενους θερινούς μήνες της υψηλής τουριστικής σεζόν, το νησί θα δεχτεί και πάλι πολύ κόσμο συνεχίζοντας την ανοδική τουριστική πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια μεγεθύνοντας συνεχώς τους αριθμούς εκείνων που το επισκέπτονται οι οποίοι είναι συγκρίσιμοι με τα προ κρίσης επίπεδα! Ο Μάιος του 2018 ίσως αποτελεί ένα καλό προμήνυμα...

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos