Πάρος, Δημοσκόπηση: Εντυπωσιακά ευρήματα για το επιβατικό λιμάνι και το νέο αεροδρόμιο του νησιού...

19 Ιανουαρίου 2019 18:14

Στο «μικροσκόπιο» της ηλεκτρονικής Δημοσκόπησης του psts.gr σχετικά με τις Υποδομές στην Πάρο, μπήκαν μέσω ερωτημάτων για συγκεκριμένα έργα υποδομής στο νησί, οι απόψεις των παριανών αναφορικά με έργα τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί ή βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, της δρομολόγησης ή υλοποίησης.

Σύμφωνα τώρα με τα ευρήματα της Δημοσκόπησης, ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων απάντησε ότι διαφωνεί με την απομάκρυνση του επιβατικού λιμανιού από την Παροικία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των παριανών σε ποσοστό 64% δήλωσε ότι επιθυμεί την διατήρηση του επιβατικού λιμανιού στην πρωτεύουσα της Πάρου ενώ ένα ποσοστό 31% απάντησε ότι θέλει την απομάκρυνσή του. Διπλάσιοι περίπου δηλαδή είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το εμπορικό λιμάνι πρέπει να παραμείνει στην Παροικία έναντι εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία.

Όσον αφορά τώρα στο νέο αεροδρόμιο Πάρου, τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά!

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Πάρου δήλωσε κατά «σαρωτικό» ποσοστό που έφθασε το 94% την πεποίθηση ότι το νέο αεροδρόμιο Πάρου θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Στο σημείο αυτό καταγράφεται εύγλωττα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μια καθολική αποδοχή του νέου αεροδρομίου από τον παριανό λαό και πολύ περισσότερο φυσικά, η προσδοκία ότι αυτό το έργο υποδομής θα προσπορίσει αναπτυξιακά οφέλη στον τομέα του τουρισμού. Μια άποψη η οποία εδράζεται βεβαίως στην απτή πραγματικότητα της αύξησης του τουριστικού ρεύματος κατά τα δυόμισι περίπου χρόνια που λειτουργεί το νέο αεροδρόμιο στο νησί. Μια επίσης άποψη, που βασίζεται επιπλέον στην τεράστια δυναμική που παρουσιάζει το νέο αεροδρόμιο βάσει στοιχείων, καθώς ολοένα αυξανόμενος αριθμός τουριστών προτιμά να ταξιδεύει από και προς Πάρο πλέον αεροπορικώς.

Στο ερώτημα τώρα που αφορά στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νέου αεροδρομίου ο κόσμος του νησιού δείχνει διχασμένος!
Ένα ποσοστό 46% μας δήλωσε ότι συμφωνεί ενώπιον μιας προοπτικής ιδιωτικοποίησης, ενώ ένα 47% του κόσμου τάσσεται εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης.

Μοιρασμένος επομένως σχεδόν απόλυτα είναι ο παριανός λαός πάνω στο ζήτημα του μέλλοντος του αεροδρομίου και της παραμονής του σε δημόσια ή του «περάσματός» του σε ιδιωτικά «χέρια».

Οι πολίτες του νησιού, δείχνουν έτσι να ενστερνίζονται ισόποσα, δύο αντιφατικές μεταξύ τους γνώμες, οι οποίες καταδεικνύουν, αν μη τι άλλο, την έκφραση μιας ξεκάθαρης διχογνωμίας σχετικά με το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός τόσο απόλυτα αποδεκτού έργου Υποδομής στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos