Τη συνδρομή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη ζήτησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου

17 Απριλίου 2013 16:41

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου, και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Γιώργο Πατούλη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αντιπάρου κος Ιωάννης Λεβεντάκης

για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού, κατά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου τόνισε ότι σε ολόκληρο το νησί των 1500 κατοίκων,(το καλοκαίρι μαζί με τους παραθεριστές φθάνουν τους 8.000 κατοίκους ημερησίως), μεταξύ των οποίων 200 είναι παιδιά, δεν υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος και άλλες ειδικότητες ιατρών, ενώ οι δύο γιατροί που υπάρχουν στο νησί κάτω από σοβαρές αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους.

Ο κος Λεβεντάκης ζήτησε τη συνδρομή του κου Πατούλη για την παροχή και στελέχωση του νησιού με ιατρικό προσωπικό, καθώς και τη βοήθεια του στη σύσταση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο της Αντιπάρου ότι στο πλαίσιο των δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, κλιμάκιο από γιατρούς και εθελοντές θα επισκεφθεί σύντομα την Αντίπαρο, «με στόχο να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τους κατοίκους του νησιού». Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα θέσει το θέμα στο Υπουργείο Υγείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι «οι ιθύνοντες πρέπει να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα της στελέχωσης της νησιωτικής μας χώρας με ιατρικό προσωπικό, βάζοντας ως υψίστη προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων».

Επίσης ο κος Πατούλης θέλοντας να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του νησιού ενόψει της θερινής περιόδου ζήτησε από το Δήμαρχο κο Λεβαντάκη να υποβάλει ο Δήμος Αντιπάρου μία προσφορά για τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου που θα αφορά τριήμερες διακοπές στην Αντίπαρο κατά τους μήνες Μαϊο και Ιούνιο.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για την άμεση ανταπόκρισή του, την άοκνη προσπάθειά του και τη διάθεσή του να προσφέρει τη συνδρομή του όπου χρειασθεί, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos