Πάρος: «Έρχεται» η γιορτή του Κρασιού στην Παροικία – Ένα πολύχρονο έθιμο αναβιώνει και μας καλεί

30 Ιουλίου 2023 21:10

Τρύγος! Μια κοπιώδης αλλά συνάμα εύθυμη περίοδος συγκομιδής, μια αμπελουργική εργασία συλλογική αλλά και μια αφορμή για χαρούμενο ξεφάντωμα, χορό και τραγούδι μιας και ο τρυγητός ήταν παραδοσιακά, γιορτή δοξασμού της καρποφορίας της φύσης για όσα απλόχερα προσφέρει στον άνθρωπο!

Σε αυτό το πνεύμα, ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου Αρηίς, μετά από απουσία δύο ετών εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, επανέρχεται, αναβιώνοντας το έθιμο της γιορτής του Κρασιού με μια πανηγυρική εκδήλωση. Η γιορτή του Κρασιού με τη μορφή πανηγυριού, εγκαινιάστηκε το 1983 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχίλοχο με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή δυναμική της Πάρου.

Πιστός στην παράδοση, ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου Αρηίς μας προσκαλεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ, στην πρωτεύουσα της Πάρου, στην Παροικία, για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στη γιορτή του Κρασιού διατηρώντας ζωντανές τις πολιτισμικές μνήμες του νησιού.

Με άφθονο κρασί, ψάρι και άλλα καλούδια, μουσική νησιώτικη και χορό, θα ζήσουμε μια όμορφη βραδιά γλεντιού που απηχεί τις ρίζες μας.

wine festival 77

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos