Πάρος: Όλα είναι έτοιμα για τη Γιορτή Κρασιού και Ψαριού!

02 Αυγούστου 2023 15:34

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της Γιορτής Κρασιού η οποία πρόκειται να λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην Παροικία.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου Αρηίς, αναβιώνοντας ένα πολύχρονο έθιμο εορτασμού της εποχής του τρύγου που ήταν αφορμή για χαρούμενα ξεφαντώματα και γλέντια συνοδεία φαγητού και οινοποσίας στην παλαιά Πάρο.

Με άφθονο παριανό κρασί, ψάρι και άλλα καλούδια, ζωντανή νησιώτικη μουσική και χορό, η Γιορτή Κρασιού μας περιμένει για να ζωντανέψουμε τη διασκέδαση όπως παλιά σε ανάμνηση της παράδοσης του τρυγητού που σηματοδοτούσε την καρποφορία της παριανής φύσης.

Στην πρωτεύουσα της Πάρου, την Παροικία, μια όμορφη, μεγάλη πανηγυρική γιορτή μας καλεί να τη ζήσουμε γλεντώντας όπως παλιά, διατηρώντας τις συλλογικές μνήμες του αγροτικού παριανού πολιτισμού με αφορμή τον τρύγο!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos