Πάρος: Λαμπρός εορτασμός των Εννιάμερων της Παναγίας και ευλαβής Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στη Νάουσα

23 Αυγούστου 2023 15:20

Με τη δέουσα κατάνυξη και λαμπρές θρησκευτικές τιμές, γιορτάστηκε η εορτή των Εννιάμερων της Παναγίας στη Νάουσα το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκε σε κλίμα ευλάβειας η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας.

Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων του νησιού που μετείχαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ακολούθησαν με ευσέβεια τη λιτανευτική πομπή με την Ιερή Εικόνα να πλαισιώνεται από χορευτές του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας ενδεδυμένους με τοπικές ενδυμασίες.

Η σεπτή πομπή διήλθε από το λιμάνι, την κεντρική πλατεία και τα σοκάκια του οικισμού, και οι πιστοί έλαβαν την ευλογία της.

Το βράδυ, η όμορφη Νάουσα θα φιλοξενήσει το Κουρσάρικο Δρώμενο, το οποίο αποτελεί αναπαράσταση ενός επεισοδίου της πειρατικής τοπικής ιστορίας και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ένα μεγάλο, νησιώτικο παραδοσιακό γλέντι στο λιμάνι του οικισμού.

eniamera proi 102

eniamera proi 103

eniamera proi 104

eniamera proi 105

eniamera proi 106

eniamera proi 107

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos