«Οινικές Διαδρομές Παρίων» 2023 “Γνωρίζοντας τον παριανό αμπελώνα”

26 Αυγούστου 2023 11:39

O Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, της Κοινότητας Νάουσας Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών

«Οι Κόρες των Κυκλάδων», τη δημιουργική συνεργασία και συνύπαρξη με το φεστιβάλ φωτογραφίας ανοικτού χώρου «Photosphere», αλλά και σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα, την κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο των Οινοποιών Αιγαίου και Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, την κυρία Έλενα Λουκή, οινολόγο και τον αρχιτέκτονα κύριο Γιώργο Καβάλλη, και φυσικά, τα επίσημα Οινοποιεία της Πάρου, και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς, διοργανώνει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 για πέμπτη χρονιά, διαδραστική διημερίδα με τον τίτλο: «OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ» “Γνωρίζοντας τον παριανό αμπελώνα”

Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» αφενός και αφετέρου την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον!

Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη: -στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί μας, θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σχετικά με τις ποικιλίες σταφυλιού που ευδοκιμούν στην Πάρου από την κυρία Έλενα Λουκή, οινολόγο και θα πραγματοποιήσουν γευστικές δοκιμές, ενώ θα πάρουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο. -στο δεύτερο θα περιηγηθούν στα “Πατητήρια της Πάρου” με τον κύριο Γιώργο Καβάλλη, αρχιτέκτονα, και στα μονοπάτια του “Οινοτουρισμού” με την κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων από ελληνικές συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους Ναουσαίους που φέτος θα προετοιμάσουν τις συνταγές, και με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα ενώ θα παρακολουθήσουν παρουσίαση από τους οινοπαραγωγούς του νησιού των προϊόντων τους, έχοντας τη δυνατότητα δοκιμής των κρασιών. Και φυσικά, θα γλεντήσουν παραδοσιακά στο κλείσιμο της διημερίδας.

Η συμμετοχή στις δράσεις της διημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την 30ή Αυγούστου 2023. Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Φέτος για δεύτερη φορά θα υπάρξει συνεργασία με το φωτογραφικό φεστιβάλ ανοικτού χώρου «Photosphere». Συμμετέχοντες-φωτοφράφοι θα φωτογραφίσουν τις δράσεις της διημερίδας, με την προοπτική το υλικό να αποτελέσει μέρος της επόμενης διοργάνωσης και των δύο δράσεων. Σας περιμένουμε

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
08:45: συγκέντρωση στο χώρο του ΚΤΕΛ Ναόυσας
09:00: αναχώρηση
09:15: Άφιξη στο οινοποιείο "Ε.Θ. Μωραΐτης Α.Ε."-ξενάγηση-δοκιμές
11:00: Αναχώρηση
11:15: Άφιξη στο αμπέλι-τρύγος/πάτημα/κεράσματα
13:15: Αναχώρηση
13:30: Άφιξη στο οινοποιείο “Myrsini”-ξενάγηση-δοκιμές
14:15: Αναχώρηση
14:30: Άφιξη στο οινοποιείο "Αστέρας"-ξενάγηση-δοκιμές-κέρασμα
16:00: Αναχώρηση-Επιστροφή στη Νάουσα


Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Πρωινό πρόγραμμα
08:45: Συγκέντρωση στο χώρο του ΚΤΕΛ Νάουσας
09:00: Αναχώρηση
09:15: Άφιξη στον αμπελώνα του κ. Αρσένη Λουκή-περιήγηση-ενημέρωση
09:45: Αναχώρηση
10:15: Άφιξη στο οινοποιείο "Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου"-Ξενάγηση-Δοκιμές- “κυριότερες οινοποιήσιμες ποικιλίες της Πάρου”: Παρουσίαση εργασίας από την κυρία Έλενα Λουκή.
12:00: Αναχώρηση-Επιστροφή στη Νάουσα

Απογευματινό πρόγραμμα:
20:00: Έναρξη/χαιρετισμοί επισήμων
20:30: "Τα πατητήρια της Πάρου"-παρουσίαση έρευνας/μελέτης από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Καβάλλη
21:00: “Οινοτουρισμός”- παρουσίαση από την κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο Οινοποιών Αιγαίου και της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού.
21:30: “Συνομιλώντας με τους οινοπαραγωγούς”: η δημοσιογράφος- συγγραφέας κυρία Νίκη Μηταρέα, συνδιαλέγεται με τους οινοπαραγωγούς του νησιού
22:00: Οινομαγειρέματα 'Όπως στο σπίτι μας”, με Ναουσαίους μάγειρες
22:30: Γλέντι
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής μέρους ή όλου του προγράμματος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos