Πάρος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διημερίδα «Οινικές Διαδρομές Παρίων» 2023

04 Σεπτεμβρίου 2023 16:25

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για πέμπτη χρονιά, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, η διαδραστικήδιημερίδα «Οινικές Διαδρομές Παρίων» 2023 ‘Γνωρίζοντας τον παριανό αμπελώνα’.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, της Κοινότητας Νάουσας Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων», τη δημιουργική συνεργασία και συνύπαρξη με το φεστιβάλ φωτογραφίας ανοικτού χώρου «Photosphere» αλλά και σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο – συγγραφέα κα. Νίκη Μηταρέα, την κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο των Οινοποιών Αιγαίου και της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, την κα. Ελένη Λουκή, οινολόγο και τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Καβάλλη, και φυσικά, τα επίσημα Οινοποιεία της Πάρου και Ναουσαίουςμικροοινοπαραγωγούς.

oinikes 103

Σκοπός της σπουδαίας διημερίδας ήταν η προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, η ανάδειξη της τωρινής οινοπαραγωγής καθώς και η ενίσχυση της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού και του οινοτουρισμού.

Την τελευταία ημέρα της διημερίδας, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, πλούσιο ήταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Παρουσιάστηκε από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Καβάλλη έρευνα/μελέτη με τίτλο «Τα Πατητήρια της Πάρου». Επίσης παρουσιάστηκε ομιλία με θέμα τον οινοτουρισμό από την κα. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο των Οινοποιών Αιγαίου και της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού. Η δημοσιογράφος – συγγραφέας κα. Νίκη Μηταρέα παρουσίασε την ενότητα «Συνομιλώντας με τους οινοπαραγωγούς» και τέλος πραγματοποιήθηκαν τα Οινομαγειρέματα «Όπως στο σπίτι μας» με Ναουσαίους μάγειρες.

oinikes 106

oinikes 104

oinikes 102

Οι αρκετά ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν φυσικά και οινοπαραγωγοί της Πάρου, ολοκληρώθηκαν με πλουσιοπάροχα κεράσματα φαγητού και εκλεκτού οίνου από την τοπική παριανή παραγωγή. Τα εδέσματα και τα νόστιμα γλυκίσματα που προσφέρθηκαν, είχαν δημιουργηθεί με μεράκι και αγάπη από τις πάντα δραστήριες εθελόντριες του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας, που έβαλαν στη διημερίδα την δική τους προσωπική σφραγίδα φροντίδας και επιμέλειας.

Η όμορφη βραδιά, ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι το οποίο διασκέδασε τον κόσμο.

oinikes 105

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos