Θ.Ο. Νάουσας: Τι είδε ο μπάτλερ; Η απάντηση τελικά ήταν ξεκάθαρη….

25 Απριλίου 2024 15:33

Όλο το προηγούμενο διάστημα όλοι αναρωτιόταν ¨Τι είδε ο μπάτλερ¨ την κωμωδία του Τζο Όρτον που ανέβασε φέτος η θεατρική Ομάδα Νάουσας. Τώρα που οι παραστάσεις δόθηκαν η ερώτηση του τίτλου του έργου μπορούμε να πούμε ότι απαντήθηκε.

Ο «μπάτλερ» αποκάλυψε πάνω στη σκηνή μια συστηματική προσπάθεια πολλών μηνών που είχε σκοπό να αναδείξει τις προσδοκίες του συγγραφέα που μπορεί να το έγραψε πριν πολλά χρόνια αλλά η επικαιρότητά του είναι εντυπωσιακή. Η ανεκτικότητα στο διαφορετικό, ο σεβασμός των επιλογών των άλλων, η σοβαροφάνεια και η υποκρισία αλλά και η τακτική της κλειδαρότρυπας, αναδύθηκαν μέσα από τον θεατρικό λόγο του Όρτον που μέσα από κωμικές καταστάσεις ακτινογραφεί μια ολόκληρη εποχή που επιδιώκει με κάθε τρόπο να κάνει την ιδιωτική ζωή δημόσια.
Οι παραστάσεις του έργου στις γεμάτες αίθουσες της Θεατρικής Ομάδας στη Νάουσα και του ΕΠΑΛ έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του παριανού θεατρόφιλου κοινού που αποζητά και επιβραβεύει παραστάσεις που προσπαθούν να προσεγγίσουν επίκαιρα και όχι εύκολα θέματα.
Η σκηνοθεσία ήταν της Υπαπαντής Ρούσσου με βοηθό την Μαργαρίτα Μαλαματένιου, η μετάφραση/διασκευή του Πάνου Αμαραντίδη, τα σκηνικά της Αγκάτας Χουεντόφσκα-Μαθιέλλη και των Παναγιώτη και Νίκου Παπαδόπουλου , η επιμέλεια κοστουμιών της Μαρίας Αναγνωστοπούλου, η επιμέλεια μουσικής της Φένιας Θεοφίλου, οι φωτισμοί του Λευτέρη Μενέγου, η ρύθμιση ήχου του Αλέξανδρου Φαρούπου, οι φωτογραφίες, η αφίσα και το τρέιλερ της παράστασης της Εμμανουέλας Παντελαίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos