O τέλειος παριανός ουζομεζές! Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε...

04 Αυγούστου 2017 14:50

Το καλοκαιράκι δύσκολα αντιστέκεται κανείς σε ένα ποτηράκι ούζου με πάγο! Όλοι ξέρουμε ότι το κατ΄ εξοχήν ποτό του καλοκαιριού και της παρέας πίνεται ευχάριστα όταν συνδυάζεται με νόστιμα ψαρομεζεδάκια που απογειώνουν τη γεύση του και την κάνουν να μυρίζει νησί και θάλασσα!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, προτείνεται μια εκπληκτική συνταγή πρωτότυπου ουζομεζέ που δημιουργείται με λίγα απλά υλικά και μυρωδικά, σαρδέλες που το καλοκαίρι είναι στην εποχή τους αλλά και αμπελόφυλλα που συνήθως οι νοικοκυρές στην Πάρο τα μαζεύουν την άνοιξη όταν είναι τρυφερά, τα ζεματίζουν και τα καταψύχουν για να τα μαγειρέψουν ολόφρεσκα σε κάτι τέτοιες περιστάσεις...

Ο απολαυστικός, νοστιμότατος ψαρομεζές με τις γεμιστές ψητές σαρδέλες σε αμπελόφυλλα, κλείνει μέσα του τα πλούσια αρώματα της νησιωτικής γης και θάλασσας και θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για ουζοκαταστάσεις! Δοκιμάστε να τις φτιάξετε!

Υλικά Συνταγής

½ κιλό μεγάλες σαρδέλες
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αμπελόφυλλα ζεματισμένα
Αλάτι

Για το σερβίρισμα:

Ντοματίνια
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Ξίδι
Αλάτι

Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο από τις σαρδέλες. Φροντίζουμε τα δύο φιλέτα να μείνουν ενωμένα (πεταλούδα) αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε όλες τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

2. Στο μπλέντερ ψιχουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε τη γέμιση και ζυμώνουμε τα υλικά.

3. Γεμίζουμε με λίγο μείγμα μία μία τις σαρδέλες και τις κλείνουμε με το άλλο φιλέτο. Τυλίγουμε την κάθε σαρδέλα με αμπελόφυλλο.

4. Ψήνουμε τις σαρδέλες στα κάρβουνα 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Κόβουμε σε μπολ τα ντοματίνια, προσθέτουμε 1 κ.σ. ξίδι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.

5. Σε πιατέλα κάνουμε στρώση τη σαλάτα και από πάνω αραδιάζουμε τις γεμιστές, τυλιχτές σαρδέλες. Περιχύνουμε με τα υγρά της σαλάτας.

www.argiro.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos