Euroleague: Ζορίστηκε αλλά καθάρισε την Άλμπα ο Παναθηναϊκός - Κλείδωσε τη 2η θέση και ονειρεύεται Βερολίνο!

11 Απριλίου 2024 23:52

Ο Παναθηναϊκός θεώρησε εύκολο το ματς με την Άλμπα αλλά ζορίστηκε. Στο τέλος όμως, όταν πάτησε γκάζι και σοβαρεύτηκε, έφτασε στη νίκη με 84-75 και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague, την καλύτερη στη σύγχρονη ιστορία με το νέο format της διοργάνωσης.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε για την ομάδα του Αταμάν, ο οποίος κατόρθωσε σε λιγότερο από έναν χρόνο να χτίσει μια ομάδα απ' το μηδέν και να την μετατρέψει σε πρωταγωνίστρια. Μόλις 12 μήνες μετά τη 17η θέση της σεζόν 2022-2023, οι Πράσινοι «σφράγισαν» και τυπικά τη 2η θέση της εφετινής regular season καθώς με τη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου ανέβηκαν στο 23-11. Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και περιμένει τον αντίπαλο που θα προκύψει απ' τα Play-in, δηλαδή τον νικητή ενός νοκ άουτ ματς μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-8.

Για 30' οι Πράσινοι έμοιαζαν να μην έχουν ενέργεια και η αδιάφορη βαθμολογικά και υποδεέστερη ποιοτικά ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλες τους έβαλε δύσκολα. Όμως, στην 4η περίοδο «μίλησαν» τα «πρέπει», η έδρα και οι προσωπικότητες. Ο Παναθηναϊκός Aktor, λοιπόν, πήρε αυτό για το οποίο πάλευε όλη τη σεζόν: το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και έναν βατό (στα χαρτιά) αντίπαλο.

Ο Κώστας Σλούκας για άλλη μια φορά ήταν ο «πράσινος στρατηγός», αφού τα έκανε όλα στο παρκέ (16 πόντοι με 5/6 σουτ, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ ο Κέντρικ Ναν βρέθηκε σε «καυτή» βραδιά, πήρε ξανά... αγκαλιά το «όπλο» του και «εκτέλεσε» με μεγάλη συνέπεια (ρεκόρ καριέρας στην Euroleague, 28 πόντοι με 11/17 εντός πεδιάς). Επιπλέον, διψήφιος ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις (11π.), με τον τίτλο του "game changer" να πηγαίνει στον Κώστα Αντετοκούνμπο, που έφερε σπουδαία ενέργεια και αποτέλεσμα (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 κοψίματα σε 11'). Κομβικός στο 4ο δεκάλεπτο και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που έδωσε πολλές λύσεις σε ριμπάουντ (8ρ.) και άμυνα (2κλ., 1κοψ.).

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 3 (1), Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 16 (3), Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν 28 (5), Λεσόρ 8, Αντετοκούνμπο 9, Γκριγκόνις 11 (3), Ερνανγκόμεθ 5 (1), Μήτογλου 4.

Άλμπα Βερολίνου: Μπράουν 12 (2), Βέτζελ 4, Ντίλοου 8 (2), Σνάιντερ 2, Τόμας 8 (2), Χέρμανσον 9, Νίκιτς, Σάμαρ 12 (2), Ολίντι 4, Κουμάντζι 13, Ράπικιου 3 (1), Μπιν.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos