ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2: Επτάψυχος και πρώτος στο 90' !

07 Απριλίου 2024 22:39

Στη ματσάρα της Νέας Φιλαδέλφειας, ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε από το 50' πίσω στο σκορ με 2-0 από την ΑΕΚ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κι αφού αρχικά μείωσε με τον Μπάμπα, στο 90΄ισοφάρισε με τον Οζντόεφ και παρέμεινε στην κορυφή των play offs! Γκατσίνοβιτς και Αμραμπατ τα γκολ της Ενωσης.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Υπέροχη συνεργασία και προβάδισμα με Γκατσίνοβιτς για την ΑΕΚ
Ο ΠΑΟΚ το γύρισε από 2-0 σε 2-2 και παρέμεινε στην κορυφή

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αν και βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ με τα γκολ των Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, κατάφερε να αντιδράσει και με τα τέρματα των Μπάμπα και Οζντόεφ να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) φεύγοντας όρθιος για πρώτη φορά από την OPAP Arena. Μια ισοπαλία που δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στον ένα βαθμό διαφορά και τον Ολυμπιακό να ακολουθεί πιο πίσω.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Αλλαγές στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ σε σχέση με το ντέρμπι στη Λεωφόρο είχε ο Ματίας Αλμέιδα. Ο «Πελάδο» επέλεξε τον Γκατσίνοβιτς για τη θέση πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία, με τον Πινέδα να ξεκινάει αυτή τη φορά στον άξονα μαζί με τον Σιμάνσκι, με τους Ελίασον και Άμραμπατ στις δύο πλευρές. Στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης φυσικά διατηρήθηκε στην εστία, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Από την αποστολή αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή ο Λιούμπισιτς λόγω ίωσης. Στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι στην εστία, τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κετζιόρα και Ότο τετράδα στην άμυνα, τους Σβαμπ και Μεϊτέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μουργκ μπροστά τους, τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλια στις δύο πτέρυγες και τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή, με τον Τάισον λόγω ίωσης να μένει τελικά εκτός.

Υπέροχη συνεργασία και προβάδισμα με Γκατσίνοβιτς για την ΑΕΚ
Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές στιγμές, με πολλές μονομαχίες και διεκδικήσεις και τις δύο ομάδες προσηλωμένες αρκετά στο τακτικό κομμάτι. Η ΑΕΚ είχε στο ξεκίνημα περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της απειλώντας στο 11' με μια κεφαλιά του Ελίασον που δεν βρήκε στόχο και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα ύστερα από έναν υπέροχο συνδυασμό των παικτών του Αλμέιδα. Ο Λιβάι έσπασε την μπάλα για τον Πινέδα που έκανε την κούρσα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τελείωσε ιδανικά με πλασέ στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το 1-0 της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο του κέντρου, ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ όντας πίσω στο σκορ πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά πέρα από την κεφαλιά του Κετζιόρα μετά από κόρνερ στο 35' δεν δημιούργησε απειλές.

Ο ΠΑΟΚ το γύρισε από 2-0 σε 2-2 και παρέμεινε στην κορυφή
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα πέρασε τον Πόνσε αντί του Λιβάι καθώς ο τελευταίος είχε ένα χτύπημα στο πρώτο μέρος και τους κιτρινόμαυρους στο 49' να φτάνουν και σε δεύτερο γκολ με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ. Από πλάγια θέση με ένα συρτό σουτ κάρφωσε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Κοτάρσκι, ο οποίος έφερε ευθύνη για το 2-0 της Ένωσης.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με Ντεσπόντοφ, Σάστρε και Σαμάτα να μπαίνουν στο ματς με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στο 62' σε 2-1. Αφού ο Αθανασιάδης απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Ντεσπόντοφ, η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα που έμεινε μέσα στην περιοχή και ο Μπάμπα με ένα δυνατό σουτ σημάδεψε τη γωνία μειώνοντας στο σκορ.

Ο Γιόνσον αντικατέστησε τον τραυματία Άμραμπατ με τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει αριστερά και τον Πινέδα πίσω από τον Πόνσε, σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ πάταγε καλύτερα, με τον Σιντιμπέ λίγο αργότερα να αντικαθιστά τον Ρότα που επίσης αντιμετώπιζε πρόβλημα. Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Αλμέιδα πέρασε στο παιχνίδι και τους Μάνταλο και Φερνάντες. Μάλιστα με το που μπήκε ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μουκουντί έπιασε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο στο 87'.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Οζντόεφ. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έμεινε στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ έβαλε την προβολή για το 2-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ΑΕΚ στο 97' να χάνει τεράστια ευκαιρία με σουτ του Γιόνσον που πέρασε πάνω από το οιρζόντιο, κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Αθανσιάδης είχε μπλοκάρει την κεφαλιά του Ντεσπόντοφ

5η αγωνιστική - Κυριακή 14 Απριλίου
17:00 Παναθηναϊκός-Λαμία
20:30 ΑΕΚ-Άρης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1 Μαϊου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (4η αγωνιστική)

1. ΠΑΟΚ 67
2.ΑΕΚ 66
3. Παναθηναϊκός 65
4. Ολυμπιακός 63
5. Αρης 48
6. Λαμία 34

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos