Ερυθρά Θάλασσα: Δύο νεκροί από την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

06 Μαρτίου 2024 22:41

Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος του ελληνικών συμφερόντων εμπορικού πλοίου, True Confidence, έχασαν τη ζωή τους από πυραυλική επίθεση νότια της Υεμένης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν, ενώ το πλοίο με σημαία Μπαρμπέιντος δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτα των Χούθι ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας.

«Τουλάχιστον 2 αθώοι ναύτες έχασαν τη ζωή τους. Αυτή ήταν η θλιβερή αλλά αναπόφευκτη συνέπεια της απερίσκεπτης εκτόξευσης πυραύλων από τους Χούτι κατά της διεθνούς ναυτιλίας. Πρέπει να σταματήσουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με τις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους και αυτών που τραυματίστηκαν», αναφέρει η βρετανική πρεσβεία στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά και το πλήρωμα κατέφυγε στις σωστικές λέμβους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες - σύμφωνα με ναυτιλιακή πηγή - 3 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες - με σοβαρά εγκαύματα - από την επίθεση, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters. Στο σημείο βρίσκονται ένα αμερικανικό πλοίο και ένα ινδικό, τα οποία έσπευσαν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες διάσωσης, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή επίθεση των Χούθι την Τρίτη στόχευσε το USS Carney, ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά των ανταρτών της Υεμένης. Το Carney κατάφερε να καταρρίψει drones που μετέφεραν βόμβες και έναν βαλλιστικό πύραυλο, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού. Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αργότερα αεροπορική επιδρομή κατά των Χούθι, καταστρέφοντας τρεις αντιπλοϊκούς πυραύλους και τρία μη επανδρωμένα σκάφη που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς βομβών, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos