Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ποιους αφορά -Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

07 Μαρτίου 2024 15:40

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη για πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα για όσους επιθυμούν να επανακτήσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους.

Το μέτρο αναμένεται να έχει ισχύ από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Όσοι επιθυμούν να επανακυκλοφορήσουν το όχημά τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα μπορούν να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ.

Για να μπορέσουν οι οδηγοί να θέσουν ψηφιακά σε ισχύ τις πινακίδες τους, θα πρέπει να έχουν το όχημά τους ασφαλισμένο.

Το ποσό πληρωμής αντιστοιχεί αναλογικά με το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας επί τους μήνες που το όχημα θα επανακυκλοφορήσει.

Επιπλέον, αν κάποιος επιθυμεί να κινήσει το όχημά του για ενάμιση, δυόμισι, τρεισήμισι μήνες κ.ο.κ., θα υποχρεωθεί να πληρώσει αντίστοιχα για δύο, τρεις και τέσσερις μήνες.

Παραδείγματα
Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ επιθυμεί να επανακυκλοφορήσει το όχημά του για δύο μήνες. Σε αυτή την περίπτωση θα πληρώσει: 300 ευρώ/12 x 2 = 50 ευρώ.

Αντίστοιχα, αν επιθυμεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για 2 μήνες και 5 ημέρες, θα κληθεί να πληρώσει για 3 μήνες και συγκεκριμένα: 300/12 x 3 = 75 ευρώ.

Τσουχτερά πρόστιμα
Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος δεν θέσει το όχημά του σε ψηφιακή ακινησία ακριβώς την ημερομηνία λήξης της περιόδου κυκλοφορίας.

Το πρόστιμο υπολογίζεται στο διπλάσιο των ετήσιων τελών αφαιρούμενου του ποσού που πλήρωσε για να το κινήσει.

Για παράδειγμα, οδηγός με ετήσια τέλη κυκλοφορίας που επανακυκλοφορεί το όχημά του για δύο μήνες και δεν το θέτει μετά τους δύο μήνες σε ψηφιακή ακινησία, θα κληθεί να πληρώσει 300 ευρώ μείον 50 που αντιστοιχούν στο ποσό που πλήρωσε επί 2, δηλαδή 250 x 2 = 500 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos