Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο - Στο 2,4% στην Ευρωζώνη

03 Απριλίου 2024 15:32

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο, από 3,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat).

Στη ζώνη του ευρώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,4%, από 2,6% τον Φεβρουάριο. Η Ελλάδα σημείωσε την 5η μεγαλύτερη άνοδο τιμών, μετά από την Κροατία, την Αυστρία, την Εσθονία και το Βέλγιο.
eurostat-infl2

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ευρωζώνης, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4,0%, σταθερός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,7%, σε σύγκριση με 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, σε σύγκριση με 1,6% τον Φεβρουάριο) και την ενέργεια (-1,8%, σε σύγκριση με -3,7% τον Φεβρουάριο).
eurostat-infl1

Παρά την περαιτέρω επιβράδυνση των τιμών των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού, ο ρυθμός αύξησής τους στην Ελλάδα (4,8% τον Μάρτιο από 5,8% τον Φεβρουάριο) είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την ευρωζώνη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos