Λαμπρή εκδήλωση από το #BeActiveHellas με τη βράβευση των 102 φορέων για τις 1.390 αθλητικές δράσεις εντός του 2023

01 Απριλίου 2024 15:36

Γ. Βρούτσης: «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeActive αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας για την προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας στον πληθυσμό και οφείλουμε να το ενισχύσουμε»

Γ. Μαυρωτάς: «Κάθε ευρώ που πηγαίνει στην άσκηση και την άθληση, επιστρέφει το πολλαπλάσιο σε αποφυγή δαπανών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη»

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν #BeActiveHellas και Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE που υλοποιείται από το Υπουργείο Αθλητισμού τα τελευταία εννέα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποίησε σήμερα την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων φορέων για το 2023. Παράλληλα, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής του #BeActiveHellas με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το #BeActiveHellas που πλέον έχει καθιερωθεί και αναπτύσσεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, υλοποίησε τη χρονιά που μας πέρασε 1.390 δράσεις (έναντι 900 το 2022) με 253.000 συμμετέχοντες σε 41 αθλήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην προαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας και της σωματικής άσκησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης, συμμετείχαν τη χρονιά που μας πέρασε 102 φορείς οι οποίοι βραβεύτηκαν στην εκδήλωση για την πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE αποτελεί κυρίαρχο άξονα της αθλητικής πολιτικής στην Ευρώπη και είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Υπουργείου Αθλητισμού, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης:

«Στηρίζουμε απόλυτα ως υπουργείο το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής του #BeActiveHellas και όλων των φορέων που διοργάνωσαν τις περίπου 1.400 δράσεις, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. Εξάλλου, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας για την προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας στον πληθυσμό και οφείλουμε να το ενισχύσουμε. Σας καλωσορίζω στο σπίτι σας, το Υπουργείο Αθλητισμού και σας ευχαριστώ θερμά για την ενεργή δραστηριοποίησή σας στους στόχους του προγράμματος!»

Ο γγΑ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής #BeActiveHellas, Γιώργος Μαυρωτάς από την πλευρά του, μίλησε για τους στόχους του προγράμματος και ανέπτυξε τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης.

«Το # BEACTIVE είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στόχο έχει να βάλει περισσότερη άσκηση στη ζωή μας. Κάτι που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας που η καθιστική ζωή έχει γίνει δυστυχώς ο κανόνας. Ειδικά στη χώρα μας, με βάση το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, οι επιδόσεις μας στη φυσική δραστηριότητα μας κατατάσσουν στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη. Κάτι για το οποίο δεν πρέπει να είμαστε και πολύ περήφανοι. Οι πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις της άθλησης για το άτομο και την κοινωνία είναι πλέον αποδεδειγμένες. Υγεία, ευεξία, συμμετοχή, κοινωνικοποίηση, σχέσεις. Γι’ αυτό άλλωστε το κίνημα “exercise is medicine”, (η άσκηση είναι φάρμακο), έχει παγκοσμίως μεγάλη απήχηση στην επιστημονική κοινότητα και πλέον η άσκηση συνταγογραφείται. Διότι ανακαλύψαμε ότι κάθε ευρώ που πηγαίνει στην άσκηση και την άθληση, επιστρέφει το πολλαπλάσιο σε αποφυγή δαπανών για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, αργότερα».

Κλείνοντας, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία μας, που είναι «να αυξήσουμε τον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με τον αθλητισμό που καταναλώνουμε και αυτό ακριβώς κάνει το #BEACTIVE. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα άσκησης, από την ηλικία των έξι έως των 96. Οι δράσεις του #BEACTIVE, κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερες, όλο και πλουσιότερες, χάρη στη συνεργασία που έχουμε η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι αθλητικοί φορείς. Όλοι είμαστε συμπαίκτες στην ενεργοποίηση της κοινωνίας. Ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα του #BEACTIVE, τους συνεργάτες μου και όλους εσάς, που κάνουμε πράξη ωραίες εκδηλώσεις. Πολλά συγχαρητήρια στους σημερινούς βραβευόμενους και εύχομαι να έχουμε και το 2024 μια πλούσια BEACTIVE χρονιά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Εθνικός Συντονιστής #BEACTIVE και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Άθλησης για Όλους TAFISA, Διονύσης Καρακάσης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διοργάνωση των δράσεων για το 2024. Σύμφωνα με αυτές, προτείνεται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024», να προβλεφθεί θεματική κατηγορία για την ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και του Πράσινου Αθλητισμού μια και διανύουμε ολυμπιακή χρονιά.

Παράλληλα, στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του #BeActiveHellasκαι του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, προχώρησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γγΑ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής #BeActiveHellas, Γιώργος Μαυρωτάς με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη για την από κοινού στήριξη και υλοποίηση δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, για την προώθηση του μηνύματος για ενεργό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Εθνική Ομάδα Τσιρλίντιγκ να παρουσιάζει μέρος του προγράμματος που θα δούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα λάβει μέρος, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των προσκεκλημένων.

Παρουσιάστηκαν επίσης από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του #BeActiveHellas, Δέσποινα Φασιανού και Δώρα Αλεξανδροπούλου, ο διαδραστικός χάρτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη το 2023 (https://sport.ec.europa.eu/european-week-of-sport/countries-and-regions) και η εργασιακή ακαδημία Beach Volley που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή 27 εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με προπονήτρια την Ολυμπιονίκη Βασιλική Καραντάσιου στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των εργαζομένων στην άσκηση, σύμφωνα με τα όσα πρεσβεύει το πρόγραμμα #BEACTIVE.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα των δράσεων τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ το δικό της ξεχωριστό βίντεο παρουσίασε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, η οποία είναι μεταξύ των ομοσπονδιών που στηρίζει δυναμικά το πρόγραμμα από την πρώτη χρονιά της υλοποίησής του.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Αττικής, Βασιλική Μιλλούση, o Διευθυντής του Γραφείου του αναπλ. Υπουργού Αθλητισμού, Δημήτρης Κοντός, η πρόεδρος του ΟΑΚΑ Γεωργία Φυρίγου-Κόνσολο, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Ηρακλείου Κρήτης Μένανδρος Παντελίδης, η δήμαρχος Διονύσου Μαϊχόσογλου Αικατερίνη, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Ιωάννης Ηλίας και λοιποί εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, οι πρέσβειρες του #BeActiveHellas, πλήθος αθλητικών φορέων, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες κ.ά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos