Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής

05 Δεκεμβρίου 2023 13:31

Στη Ντόχα βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 44ης συνόδου κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας χωρών του Κόλπου.

Στην ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου, τονίζοντας πως ο Ισραηλινός πρόεδρος θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση κήρυξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Είδαμε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στο πλαίσιο των συνόρων του 1967. Εκτιμούμε τις προσπάθειες του Κατάρ σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων. Ελπίζαμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα μετατρεπόταν σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της περιοχής, προκειμένου να διασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον. Η απώλεια της ζωής 17 χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, κυρίως παιδιών και γυναικών, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έγκλημα πολέμου. Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεφύγει από αυτά τα εγκλήματα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε στείλει 12 αεροπλάνα και 2 πολιτικά πλοία γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια. Εξασφαλίσαμε τη μεταφορά των τραυματιών στην Τουρκία. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Η σημασία της δημιουργίας του παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τα σύνορα του 1967, φάνηκε για άλλη μια φορά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι φρικαλεότητες στη Γάζα να μετατραπούν σε περιφερειακό πόλεμο που θα συμπεριλάβει και τη Συρία. Για το σκοπό αυτό, ανακοινώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με τις χώρες της περιοχής, ακόμα και ως εγγυητές» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos