Παραιτήθηκε από κάθε αξίωμα ο εξαφανισμένος εδώ και ένα χρόνο Κινέζος τραπεζίτης Μπάο Φαν

02 Φεβρουαρίου 2024 19:10

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Μπάο Φαν, ο οποίος έχει δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, παραιτήθηκε από όλους τους ρόλους στην εταιρεία του, την China Renaissance Holdings.

Η τράπεζα διευκρίνισε ότι ο Μπάο παραιτήθηκε «για λόγους υγείας και για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις οικογενειακές του υποθέσεις»..

Η ανεξήγητη εξαφάνιση του Μπάο τον περασμένο Φεβρουάριο σόκαρε την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα της Κίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, η China Renaissance δήλωσε ότι ο τραπεζίτης συνεργαζόταν με τις αρχές (δεν ανέφερε ποιες) που διενεργούσαν έρευνα.

Στην τελευταία της αναφορά προς τις εποπτικές αρχές, η εταιρεία δήλωσε ότι ο συνιδρυτής, Σι Γι Τζινγκ, θα αναλάβει τα πιο σημαντικά αξιώματα που κατείχε ο Μπάο. Προσθέτει ότι «δεν έχει καμία διαφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα σχετικά με την παραίτησή του που πρέπει να τεθεί υπόψη των μετόχων».

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Μπάο.

Ο Μπάο ήταν ένας από τους πιο προβεβλημένους τραπεζίτες της Κίνας με πελατολόγιο που περιελάμβανε τους διαδικτυακούς γίγαντες Tencent, Alibaba και Baidu.

Η εξαφάνισή του ήρθε στο πλαίσιο της καταστολής των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας από τις κινεζικές αρχές, αναφέρει το BBC.

Στα τέλη του 2020, ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, επίσης σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις για τρεις μήνες, έπειτα από επικριτικά σχόλια για τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos