Ένταξη νέων έργων στις Κυκλάδες

06 Σεπτεμβρίου 2011 12:01

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 το έργο «Προμήθεια 21 αυτόνομων συστημάτων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στην Κάλυμνο» με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Καλύμνου και συνολικό προϋπολογισμό 418.760,00 €.

Το έργο αφορά στην προμήθεια 21 συστημάτων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού με ενσωματωμένο σύστημα κερματοδέκτη για την διάθεση - πώληση του νερού έναντι ανταποδοτικού τιμήματος.

Από τα συστήματα αυτά τα 16 θα είναι δυναμικότητας παραγωγής 6.000 λίτρων ημερησίως και τα 5 δυναμικότητας παραγωγής 12.000 λίτρων ημερησίως. Θα εγκατασταθούν σε κατάλληλες θέσεις σε όλη την Κάλυμνο, καθώς και στην Τέλενδο για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες πόσιμου νερού όλων των κατοίκων τους.

Τα συστήματα αυτά θα δώσουν οριστική λύση στο έντονο πρόβλημα πόσιμου νερού που υπάρχει στα δύο νησιά, οι κάτοικοι των οποίων λόγω της κακής ποιότητας που έχει το νερό του δικτύου ύδρευσης αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό. Έτσι προβλέπεται αφενός το κόστος του πόσιμου νερού να είναι πολύ χαμηλότερο και αφετέρου να περιοριστεί σημαντικά η επιβάρυνση του περιβάλλονται από τη χρήση πλαστικών φιαλών.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Βελτίωση δρόμου από Αγ. Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγ. Αρσενίου - Αγ. Άννας Νάξου» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προϋπολογισμό 1,1 εκ. €.

Πρόκειται για τη βελτίωση του δρόμου μήκους 2,8 χιλιομέτρων και πλάτους 7 μέτρων, που συνδέει το δρόμο Αγ. Αρσενίου - Αγ. Άννας με την περιοχή του Αγ. Ματθαίου, έργο το οποίο θα έχει σημαντική συμβολή στην αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από την έντονη κυκλοφοριακή κίνηση που παρατηρείται σήμερα.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 δύο έργα οδοποιίας για το νομό Δωδεκανήσου με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια και συνολικό προϋπολογισμό 6 εκ. €.

Πρόκειται για τα έργα:

• Βελτίωση επαρχιακής οδού Σπόα - Όλυμπος Καρπάθου προϋπολογισμού 1,8 εκ. €

Πρόκειται για βελτίωση της επαρχιακής οδού σε μήκος 15,5 χιλιομέτρων περίπου, έργο με το οποίο εξαλείφονται χρόνια συγκοινωνιακά προβλήματα της περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην άρση της απομόνωσης, αλλά και στην τόνωση του τουρισμού, καθώς και της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

• Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Αγ. Ισίδωρος - Λάερμα ν. Ρόδου προϋπολογισμού 4,2 εκ. €

Με το έργο βελτιώνεται υφιστάμενος επαρχιακός δρόμος μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων. Στόχος του είναι η καλύτερη σύνδεση των οικισμών που βρίσκονται στο εσωτερικό του νησιού, έναντι των δυτικών και ανατολικών ακτών και οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένοι τουριστικά.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos