Στην Περιφέρεια οι Γ.Γ. Τουρισμού και ΕΟΤ – Διαβεβαιώσεις

05 Οκτωβρίου 2012 01:58

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούν στη Ρόδο, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Νίκος Καραχάλιος, συναντήθηκαν

χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο και την αντιπεριφερειάρχη Δέσποινα Διακοσταυριανού.

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν οι προσπάθειες και οι συντονισμένες ενέργειες που έγιναν έγκαιρα σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας και είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και το γεγονός ότι το θετικό αυτό αποτέλεσμα αποδίδεται στην αρμονική συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής.

«Πετύχατε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα που άλλες περιοχές δεν έχουν επιλύσει, και αυτό είναι η έλλειψη συνεννόησης» παρατήρησε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, που υπογράμμισε την ανάγκη για χάραξη ενιαίας γραμμής στον τομέα της προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου έθεσε σειρά θεμάτων, όπως η διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζας σε υπηκόους από νέες αγορές (Ρωσία, Τουρκία κλπ), παράλληλα με την παράταση, ή και θεσμοθέτηση ακόμα, του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων από τα λιμάνια της Ρόδου και της Κω.

Επίσης, περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της τότε Νομαρχίας και σήμερα της Περιφέρειας για το άνοιγμα της Ρωσικής αγοράς, ενώ ζήτησε την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ.

Από την πλευρά της, η κα Δέσποινα Διακοσταυριανού, αναφέρθηκε στη σημασία ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού και της προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τομείς από τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ζήτησε τη συνδρομή του ΕΟΤ προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συμμετέχει σε εξειδικευμένες θεματικές εκθέσεις του εξωτερικού, σχετικές – για παράδειγμα – με την κρουαζιέρα, ενώ υπογραμμίστηκε με έμφαση τόσο το συγκοινωνιακό πρόβλημα στην περιοχή μας, όσο και η αδυναμία της εύκολης μετακίνησης των εν δυνάμει επισκεπτών μας από την Τουρκία, θέτοντας υπόψη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ τις προτάσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση με περιοχές της γείτονος χώρας.

Ο κ. Καραχάλιος διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ που αφορούν στον τουρισμό, αφού ενημερώθηκε ότι από την Περιφέρεια διατίθενται ετησίως για τον σκοπό αυτό περίπου 500.000 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos