Επιστολή Περιφερειάρχη προς υπουργό Υγείας - “Να διασωθούν και να στηριχθούν οι δομές ψυχικής υγείας”

11 Οκτωβρίου 2012 01:29

Την αντίθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην περιστολή δαπανών στις δομές ψυχικής υγείας, αλλά και την ανησυχία του για την αναστολή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, εκφράζει

με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Επισημαίνει πως είναι απαραίτητη η διάσωση και η στήριξη των συγκεκριμένων δομών που "ψυχορραγούν" ειδικά στον πολυνησιωτικό χώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρει:

"Κύριε Υπουργέ,

θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ, που τα τελευταία οκτώ χρόνια προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους 11 νησιών των Κυκλάδων έχοντας εξυπηρετήσει έως τώρα χιλιάδες νησιώτες.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής να επιχειρείται "περιστολή δαπανών" και στις δομές παροχής ψυχικής υγείας όπως οι κινητές μονάδες.

Προσδοκούμε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση την ενίσχυση αυτών των δομών ειδικά στον πολυνησιωτικό χώρο της Περιφέρειά μας.

Κύριε Υπουργέ,

πιστεύουμε πως στις παρούσες συνθήκες γίνεται κατανοητή η κραυγή αγωνίας και οι προσπάθειες των νησιωτών για τη διάσωση και στήριξη των δομών που "ψυχορραγούν" και μπορούν να βοηθήσουν τους ψυχικά ασθενείς.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη επιχορήγηση στις κινητές μονάδες ψυχικής υγείας, προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες ψυχικής υγείας μιας κοινωνίας που υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες οδηγείται σε ψυχολογική αποσταθεροποίηση".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos