Μετά το άρθρο του psts.gr «κατέβηκαν» οι απεικονιζόμενες ανεμογεννήτριες από την ηλεκτρονική σελίδα της Επιτροπής Αισθητικής της Δ.Κ. Πάρου

26 Ιουλίου 2017 16:24

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του psts.gr, για την άστοχη απεικόνιση ανεμογεννητριών στο εξώφυλλο social media της Επιτροπής Αισθητικής της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου.

Θυμίζουμε, ότι σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε επισημάνει ότι η πρώτη εντύπωση που προκαλείται στον θεατή από την εν λόγω απεικόνιση, είναι ότι είτε οι ανεμογεννήτριες αποτελούν μέρος της αισθητικής του παριανού τοπίου.
Το μήνυμα ήταν εκ πρώτης όψεως και σε μια πρώτη ανάγνωση από τον εκάστοτε θεατή θετικό, ότι δηλαδή στο παριανό τοπίο βρίσκονται εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες.

Ίσως πάλι στις προθέσεις του δημιουργού του, το μήνυμα να ήταν διφορούμενο ή ενδεχομένως αρνητικό. Κανείς δεν ξέρει τι ήθελε να πει ο ποιητής. Γεγονός είναι πάντως, ότι δεν ήταν ευκρινές και ξεκάθαρο ως όφειλε να είναι, ειδικά για μια Επιτροπή Αισθητικής δημόσιου φορέα, τη στιγμή μάλιστα, που έχουν γίνει στην Πάρο αγώνες για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από το Δήμο Πάρου και άλλους δημόσιους φορείς.

Η επίμαχη εικόνα, «κατέβηκε» τελικά από το εξώφυλλο μετά την επισήμανσή μας με άρθρο μας για το απροσδιόριστο μήνυμά της, το οποίο σε πρώτη ανάγνωση «περνούσε» δυστυχώς το λάθος μήνυμα, ότι οι δηλαδή ανεμογεννήτριες είναι μέρος του παριανού τοπίου.

Δεν είμαστε όλοι ειδήμονες της αφαιρετικής συμβολικής τέχνης, ώστε να πιθανολογήσουμε, ότι ενδεχομένως το μήνυμα που ήθελε να μεταδώσει ο δημιουργός ήταν αρνητικό και παρέπεμπε στην ιδέα της αλλοίωσης της αισθητικής του τοπίου από τις ανεμογεννήτριες

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos