Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου στον Πρόδρομο Πάρου. Παραδοσιακό γλέντι και αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα υπόσχονται μια μοναδική βραδιά…

18 Ιουνίου 2018 23:39

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα, πανηγυρίζει στις 23 και 24 Ιουνίου ο Ιερός ενοριακός ναός Τιμίου Προδρόμου στον Πρόδρομο της Πάρου. Το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 20:00 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.


Το βράδυ του Σαββάτου επίσης στις 21:30, παραμονή της μεγάλης γιορτής, θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Προδρόμου μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με ζωντανή νησιώτικη μουσική, τραγούδι και χορό.

Ο αγαπητός και δημοφιλής σε όλους μας Νίκος Οικονομίδης, πλαισιωμένος από μια πλειάδα εκλεκτών ερμηνευτών και μουσικών θα «απογειώσει» το νησιώτικο κέφι και η νύχτα θα «πάρει φωτιά», με το ρυθμό του μπάλου να κυριαρχεί και να ζωντανεύει την γιορτινή ατμόσφαιρα!
Οι «φλόγες» του κεφιού όμως θα έχουν και κυριολεκτική σημασία καθώς εκείνη τη βραδιά θα αναβιώσει στον Πρόδρομο και το παραδοσιακό έθιμο του Κλήδονα! Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να «αναμετρηθούν» με τις θεαματικές φωτιές που θα λάμψουν μοναδικά μέσα στη νυχτερινή ατμόσφαιρα, βιώνοντας έτσι μοναδικά και ζωντανά ένα από τα ομορφότερα δρώμενα της λαογραφικής μας κληρονομιάς.

Χορός, μουσική, τραγούδια και Κλήδονας, υπόσχονται μια ζωηρή, πλούσια, όμορφη και γεμάτη εκπλήξεις παραδοσιακή βραδιά που αναμένεται να ενθουσιάσει τους παριανούς και τους επισκέπτες της Πάρου που θα τη ζήσουν!

Την Κυριακή τώρα 24 Ιουνίου και ώρα 7:30 θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου. Κατόπιν θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στα σοκάκια του γραφικού Προδρόμου.

Αξίζει κανείς να βρεθεί στον όμορφο Πρόδρομο κατά το γιορτινό αυτό διήμερο, για να ζήσει μοναδικά και ανεπανάληπτα τόσο τις κατανυκτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν όσο και το υπέροχο νησιώτικο Πανηγύρι του με το ξεχωριστό έθιμο του Κλήδονα!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos