Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Πάρου

21 Σεπτεμβρίου 2011 18:49

1. Ανακοινώνεται ότι από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), η εβδομάδα

26 – 30 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε ως εορτασμός της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας για το έτος 2011, με θέμα «Πειρατεία: ενορχηστρώνοντας την απάντηση». Ειδικότερα για τη χώρα μας, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011.

2. Οι ταραχώδεις και ανησυχητικές εξελίξεις και η δράση των πειρατών, που έχουν γίνει θρασύτεροι, πιο παράτολμοι, επιθετικότεροι, βιαιότεροι και πιο οργανωμένοι από ποτέ, προσεγγίζονται από τον Οργανισμό αποδίδοντας βαρύτητα στην εφαρμογή μίας σειράς μέτρων καταπολέμησης αυτού του ακανθώδους ζητήματος, με ισχυρή συνεργασία των παράκτιων κρατών, με την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της ναυτιλίας και με την αξιοποίηση της κτηθείσας γνώσης και εμπειρίας, για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Μόνο στη διάρκεια του 2010, 4185 ναυτικοί υπέστησαν επίθεση από πειρατές, 1090 συνελήφθησαν όμηροι, 516 χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες, τουλάχιστον 488 υπέστησαν σοβαρή σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση. Σημαντικές επίσης είναι και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και οι οικονομικές πτυχές του προβλήματος.

4. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΙΜΟ αναπτύσσει ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης και το εφαρμόζει με συντονισμένο τρόπο. Τα Ηνωμένα Έθνη, οι κυβερνήσεις, οι ναυτιλιακές εταιρείες, οι ναυτικοί και οι ένστολοι, έχουν όλοι να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο για να απαλλαγεί ο κόσμος από την απειλή της πειρατείας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται περισσότερη δράση και ο Οργανισμός ελπίζει ότι η επιλογή του για το θέμα του 2011 θα αποτελέσει κατάλληλη αφετηρία ενός δρόμου, στον οποίο θα συναντηθούν και θα ενώσουν τις προσπάθειές τους όσοι επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά.

5. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όσους ναυτικούς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια πειρατών. Ευχόμαστε όλοι να απελευθερωθούν σώοι και να επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειές τους.

Η Λιμενική Αρχή           {plusone lang=el}

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos