Κατάθεση προτάσεων ενόψει Πάσχα και προσεχούς καλοκαιριού από το Λιμεναρχείο Πάρου

30 Ιανουαρίου 2013 23:55

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από αξιόπιστες πηγές το Λιμεναρχείο Πάρου , έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία

από την αδιάκοπη παρουσία και εργασία του στο λιμάνι της Παροικίας και θέλοντας να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμιση της Πάρου κατάθεσε τις ακόλουθες προτάσεις στο Δήμο Πάρου και σε αρμόδιους φορείς , αισιοδοξώντας στην υιοθέτηση αυτών των προτάσεων αφού ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της καθημερινότητας των παριανών πολιτών.

(α) Μεταφορά της αφετηρίας των λεωφορείων της "ΚΤΕΛ ΠΑΡΟΥ Α.Ε.", στο χώρο από το ξενοδοχείο "ΟΑΣΙΣ" μέχρι την Παναγία Εκατονταπυλιανή. Η ρύθμιση αυτή θα αποθαρρύνει τη διπλή στάθμευση αυτοκινήτων στο εν λόγω ιδιαιτέρως κρίσιμο – κυκλοφοριακά – σημείο, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και ομαλή ροή οχημάτων, που εκφορτώνονται από τα καταπλέοντα ακτοπλοϊκά πλοία (κυρίως τις ώρες αιχμής), ενώ, παράλληλα, θα υποβοηθήσει το έργο του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου και της Δημοτικής Αστυνομίας, που – όπως όλοι γνωρίζουμε – έχουν επανειλημμένως εκφράσει την αδυναμία τους να διαθέσουν το απαιτούμενο προσωπικό αστυνόμευσης, συνεπεία προβλημάτων υποστελέχωσης.

(β) Μεταφορά της αφετηρίας των ΤΑΞΙ εντός της Πλατείας Μαυρογένους. Ο χώρος που σήμερα χρησιμοποιείται, θα ηδύνατο να καλύψει ανάγκες στάθμευσης (ελεγχόμενης ή ελεύθερης) ΙΧΕ οχημάτων, τονώνοντας, έτσι, το εμπορικό κέντρο της πόλης και εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες.

(γ) Συνδυαστικά με τα (α) – (β), εγκατάσταση ειδικά ρυθμισμένων ("έξυπνων") φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση Γκίκα, τουλάχιστον το χρονικό διάστημα 01/7 – 15/9.

(δ) Απομάκρυνση ή επανασχεδίαση της τριγωνικής νησίδας στη στροφή έμπροσθεν του ξενοδοχείου "ΟΑΣΙΣ".

(ε) Αξιοποίηση της Πλατείας Αγίου Νικολάου, με την τοποθέτηση κατάλληλης – μη μόνιμης – ελαφριάς κατασκευής (οικίσκου), για χρήσεις όπως η παροχή τουριστικών πληροφοριών ή η εκ περιτροπής εξυπηρέτηση επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων (υπαλλήλων – όχι αυτοκινήτων), ώστε να αποφευχθεί η ομολογουμένως επιεικώς απαράδεκτη εικόνα κατάληψης του χώρου από ATVs ("γουρούνες"), δίκυκλα κ.λπ.

(στ) Αποκατάσταση (ή κάλυψη) κατεστραμμένων προσόψεων κτηρίων της παραλιακής οδού Παροικιάς (π.χ. στο ύψος του Αρχιλόχου).

(ζ) Ενίσχυση (ή επαναχάραξη) διαγραμμίσεων και διαρκής παρακολούθηση της ισχύος και κανονικότητας των τοποθετούμενων τροχονομικών πινακίδων.

(η) Έγκαιρη πρόσληψη ικανού αριθμού υπαλλήλων, για τη φύλαξη των κιγκλιδωμάτων, τα οποία τη θερινή περίοδο οριοθετούν την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Παροικιάς (τόσο στο ύψος του λιμανιού όσο και στο Μπουνταράκι), ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά τους κατά το δοκούν (από επιχειρηματίες, συμπολίτες μας ή επισκέπτες), πρακτική που προφανώς αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

(θ) Αντιστοίχως, φρονούμε ότι είναι εξ ίσου απαραίτητη η έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού, για την καθημερινή και αποτελεσματική φύλαξη των κιγκλιδωμάτων (μπάρες) στις εισόδους των χερσαίων λιμενικών ζωνών Νάουσας, Πίσω Λιβαδίου και Αλυκής.

(ι) Έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού με κατάλληλες γνώσεις (π.χ. αγγλική γλώσσα), για την υποδοχή και εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής, την ενημέρωση των επιβαινόντων, την καθαριότητα και την προστασία των λιμενικών υποδομών (παροχές νερού και ρεύματος, κρηπιδώματα, δέστρες, ναύδετα κ.λπ.).

(ια) Τοποθέτηση κατάλληλων ενημερωτικών πινακίδων (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), για την απαγόρευση πρόσδεσης σκαφών στις ακτές Αγίου Ιωάννη Δέτη, Πίσω Λιβαδίου και Αλυκής με τη χρήση κάβων μεγάλου μήκους, που καταλήγουν στην παραλία, παρεμποδίζοντας και παρενοχλώντας τους λουόμενους.

(ιβ) Τοποθέτηση ανάλογων πινακίδων στην περιοχή Πούντας Παροικιάς, για την απαγόρευση της ανεξέλεγκτης στάθμευσης και διανυκτέρευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (campers) επί της παραλίας. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι θα μπορούσε, ενδεχομένως, να εξευρεθεί – δημιουργηθεί ένας περίφρακτος και ελεγχόμενος χώρος, προς διευκόλυνση των συγκεκριμένων οχημάτων και όσων επιβαίνουν σε αυτά (ίσως με κάποιο αντίτιμο υπέρ του Δήμου Πάρου).

(ιγ) Έγκαιρος καθορισμός (και χρωματισμός) των επιφανειών που παραχωρούνται είτε από το Δήμο Πάρου είτε από το Δ.Λ.Τ. Πάρου – Αντιπάρου, για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση τραπεζοκαθισμάτων.

(ιδ) Διαδικτυακή προβολή της δυνατότητας εκμίσθωσης/κίνησης/χρήσης αετοσανίδων στην Πούντα Παροικιάς και ιστιοσανίδων στις νοτιοανατολικές ακτές της Πάρου (Χρυσή Ακτή – Τσερδάκια – Πούντα Μπιτς – Λογαράς), καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο το καλοκαίρι (για ατομική αναψυχή, ανάγκες προπόνησης κ.λπ).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos