Πάρος: Συνεδρίαση Συντονιστικού για την Υγεία - Τα είχε όλα εκτός από αποφάσεις

26 Απριλίου 2013 01:32

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού των φορέων της Πάρου και Αντιπάρου για την υγεία η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τα είχε όλα.

Ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου, ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία του, διαπιστώσεις για τις ελλείψεις που παραμένουν, σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ΕΚΑΒ, τοποθετήσεις πολιτικές, κοινωνικές και προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Εκείνο που δεν είχε ήταν αποφάσεις. Για πάνω από τρεις ώρες τα μέλη του Συντονιστικού συζητούσαν, αντάλλασαν απόψεις, διαφωνούσαν, ανέλυαν την πολιτική - οικονομική κατάσταση της χώρας μας και όταν έφθασαν στο πιο κρίσιμο σημείο που ήταν το ποιες πιέσεις θα πρέπει να ασκηθούν και με ποιο τρόπο ώστε να στελεχωθούν επιτέλους πλήρως οι μονάδες υγείας στα νησιά μας απόφαση δεν ελήφθη!

Όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ενημερώθηκαν πάντως για τα εξής:

1. Ο κ. Κώστας Αργουζής, πρώην Δήμαρχος Πάρου, δεν έχει πολιτικές βλέψεις, καθώς συγκεκριμένα είπε: «Δεν έχω καμία φιλοδοξία ούτε να ξαναγίνω δήμαρχος ούτε να πάω να γίνω βουλευτής, μακριά από μένα αυτά»

2. Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ευρυπίδης Ακάλεστος και Φραγκίσκος Βελέντζας βρίσκονταν στην Αθήνα για να συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ώστε να συζητήσουν την οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία του υγειονομικού αεροσκάφους της Πάρου έτσι ώστε να ξεκινήσει και πάλι τις αεροδιακομιδές.

3. Στο Κέντρο Υγείας Πάρου ήρθε ένα επικουρικός ορθοπεδικός γιατρός.

4. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται ο παιδίατρος ο οποίος βρίσκεται στη χώρα του ώστε να μαζέψει τα υπάρχοντά του και να έρθει στο νησί μας και στο Κέντρο Υγείας. Και αυτή η θέση είναι επικουρική.

5. Οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ παραμένουν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Μερικές από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και έμειναν... εκεί, ήταν:

α. Λαϊκή συνέλευση μέχρι το τέλος Μαΐου με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων. Εκεί θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

β. Δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο κανονικό και όχι συμβολικό αποκλεισμό της ΔOY Πάρου.

β. Κατάληψη της οικονομικής υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας για να μην εισπράττεται το «χαράτσι» των 5 ευρώ.

γ. Απόβαση στη Σύρο και κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του νοσοκομείου Σύρου.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση του συντονιστικού...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos