Πάρος: Νάουσα, Πρόδρομος, Αγκαιριά και κυρίως Λεύκες ζωσμένες από τις νέες ανεμογεννήτριες

30 Ιανουαρίου 2014 23:16

Ολόκληρη η Πάρος στη σκιά των φτερωτών γιγάντων.

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της υπό εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών, για να επισημάνουμε ότι δυστυχώς αν τελικά οι νέες ανεμογεννήτριες τοποθετηθούν στις περιοχές που έχει προγραμματιστεί οι επιπτώσεις για ολόκληρο το νησί θα είναι τραγικές.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο αισθητικό γεγονός της αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού όταν οι πανύψηλες φτερωτές κατασκευές θα ζώσουν τα υψώματα της Πάρου αλλά και στις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων εξαιτίας του θορύβου και των δονήσεών τους.

Συγκεκριμένα, η Πάρος από τη Νάουσα (Καντηνελιές) έως το Καμάρι (Άγριο - Λούκα) και από τις Καμάρες (λόφος Ανεφανή) έως τον Πρόδρομο (Σμιρίγλια) θα καλύπτεται από ανεμογεννήτριες.
Από τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα φαίνεται ότι υπάρχει κάποια αναδιάταξη της θέσης των ανεμογεννητριών σε σχέση με την αρχική χωροθέτηση.
Ωστόσο, ο Κώστος και κυρίως οι Λεύκες θα βομβαρδίζονται από ανεμοπαλινώσεις που θα εξαρτηθούν βεβαίως από την τελική χωροθέτηση ανεγέρσεως των ανεμογεννητριών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαπιστώσεις αυτές δεν είναι σε καμία περίπτωση αυθαίρετες αλλά αναφέρονται στην Απόφαση Εγκρίσεως των Περιβαλλοντικών Όρων που υπεγράφη στις 23 Δεκεμβρίου και ενέκρινε την κατασκευή και λειτουργία του έργου : «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΑΣΠΗΕ ) συνολικής ισχύος 218,5 MW ( 95 Α/Γ ) και των συνοδών σε αυτό έργων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο, Άνδρο του Νομού Κυκλάδων και διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης , Νομού Αττικής.

Το κυρίαρχο ζήτημα είναι βεβαίως ότι αν τελικά οι νέες μεγάλης ισχύος και μεγέθους ανεμογεννήτριες ζώσουν το νησί θα παραμείνουν στη θέση τους για πολλές δεκαετίες με συνέπειες μακροπρόθεσμες τόσο στη ζωή των κατοίκων όσο και στη ανάπτυξη του νησιού στο μέλλον.

Η Πάρος θα σκιάζεται εφεξής από τις τερατώδεις αυτές κατασκευές χάνοντας μια για πάντα το τοπίο της φυσικής της ηρεμίας από τις "φιλικές" κατά τα άλλα προς το περιβάλλον ανεμογεννήτριες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos