Λαική Συσπείρωση Πάρου: Για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού 2011

04 Οκτωβρίου 2012 00:09

Είναι γνωστό ότι ο οικονομικός απολογισμός αποτελεί μεταξύ των άλλων πρακτικά την πιστοποίηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και των τροποποιήσεων τους καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Για πολλοστή φορά θα τονίσουμε ότι η τοποθέτηση μας στο θέμα αποτελεί πολιτική θέση και σε καμία περίπτωση κρίση του έργου των εργαζομένων στην οικονομική υπηρεσία, που γνωρίζουμε ότι μοχθούν για να ανταποκριθούν με ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό σε μια διαδικασία που δεν την αποφασίζουν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να την εκτελούν. Είναι νομίζουμε, κοινή αντίληψη ότι μέσα σ' όλα είναι ευτυχής συγκυρία ότι ο Δήμος μας έχει στις υπηρεσίες του εργαζομένους με τεράστια προσφορά.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω αλλά και την αρνητική μας θέση στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011, δεν είναι δυνατόν όπως καταλαβαίνετε να είναι θετική η θέση μας στον απολογισμό και τον ισολογισμό του έτους.

Ειδικότερα:

1. Αυτός ο απολογισμός αποτυπώνει την εκτέλεση έργων, δαπανών και προμηθειών που στο σύνολο τους δεν ανταποκρίνονται όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικές ανάγκες των παριανών λαϊκών στρωμάτων.

2. Αυτός ο απολογισμός «αδιαφορεί» για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται στο νησί μας πολλά νοικοκυριά, αποτέλεσμα της ακολουθούμενης εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.

3. Αυτός ο απολογισμός αποτελεί οικονομικά την διαχειριστική ενσωμάτωση του Δήμου στη πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, των περικοπών, της μελλοντικής στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας.

4. Αυτός ο απολογισμός σαν «φως στο τούνελ» αναδεικνύει την αντικατάσταση της συνεχόμενης υποχρηματοδότησης με την όποια αναπλήρωση των εσόδων απο την τσέπη του δημότη. Αυτή είναι η προοπτική του δήθεν εκσυγχρονισμού των δημοσιονομικών.

Γνωρίζουμε ότι ο αντίλογος της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο, είναι:

«Μα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς , στην πολιτική που μας επιβάλλουν;»

Σας λέμε λοιπόν:

- Θα μπορούσαμε με τις δαπάνες και τα έργα μας (όσα τουλάχιστον καθορίζονται απο μας) να έχουμε στο στόχαστρο τις λαϊκές ανάγκες που διογκώνονται με τραγικό ρυθμό σαν αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

- Θα μπορούσαμε με την στάση μας να εμπνεύσουμε τον παριανό λαό ότι δεν είμαστε πειθήνιο όργανο της πολιτικής που ισοπεδώνει τα πάντα στο όνομα του κέρδους μιας χούφτας ανθρώπων και καταστρέφει τις ζωές των πολλών.

Όμως η Δημοτική Αρχή είναι συμβιβασμένη «με το βάρος των ευθυνών» της διαχείρισης, αποδεχόμενη το ρόλο του «εκτελεστή» του λαού σε τοπικό επίπεδο.

Εμείς με τις όποιες δυνάμεις καταγγέλουμε για μια ακόμα φορά ότι:

Η λογική του συμβιβασμού, η πολιτική της διαχειριστικής συναντίληψης με την κεντρική εξουσία καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας και δρα αντικειμενικά –ανεξάρτητα απο προθέσεις- ενάντια στα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της παριανής κοινωνίας.

Καλούμε τις παριανές και τους παριανούς να δημιουργήσουν όρους ανατροπής αυτής της πολιτικής που εξαφανίζει δικαιώματα και παροχές στο όνομα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καλούμε αυτούς που είναι θύματα της εφαρμοσμένης πολιτικής να γυρίσουν πλάτη στο σάπιο πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Υπερασπιζόμενοι, λοιπόν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων αυτών που χτες, σήμερα και αύριο ισοπεδώνονται αρνούμαστε να συνηγορήσουμε στην έγκριση εκτέλεσης αυτής της πολιτικής.

Πάρος 3/10/2012

Ο επικεφαλής της παράταξης

Κ. Ροκονίδας

Δημοτικός Σύμβουλος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos