Η μοναδική Μαρίνα Σάττι «πάει» στο Διαγωνισμό της Eurovision 2024!

24 Οκτωβρίου 2023 16:10

Είναι μια ξεχωριστή δημιουργός και ερμηνεύτρια.

Με «γερές» μουσικές σπουδές και πολλά βραβεία στο ενεργητικό της, κάνει τον κόσμο να «παραληρεί» στα live της όπου και παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο μουσικό θέαμα βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές συνδυασμένες με σύγχρονες μουσικές τάσεις.
Πρόκειται για τη μοναδική Μαρίνα Σάττι η οποία όπως ανακοινώθηκε θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας 7 – 11 Μαίου.
Πρόκειται για μια θαυμάσια συγκυρία και για μια εξαιρετική επιλογή της ΕΡΤ καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον Διαγωνισμό το 1974.

Oι πρώτες της δηλώσεις

Μιλώντας στην εκπομπή, δήλωσε για την απόφαση να εκπροσωπήσει τη χώρα μας: «Λοιπόν, είναι κάτι που το συζητάμε εδώ και κάποια χρόνια. Σίγουρα ο προηγούμενος καιρός δεν ήταν για να συμβεί. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου. Είμαι κι εγώ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, έχω κάνει τα πράγματα που θέλω, έχω μάθει κάποια βασικά πράγματα γιατί δεν ήξερα τίποτα. Το να βγάζω τραγούδια, να έχω ομάδα, να έχω συνεργάτες».

«Μου έχει ξαναγίνει πρόταση. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά. Δεν ξέρω τι άλλαξε, σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να το διαχειριστώ, δεν έχω άχγος. Μοιάζει με τα ταξίδια που κάνω, που παίζουμε σε φεστιβάλ, γνωρίζουμε ανθρώπους από άλλες χώρες. Έτσι το φαντάζομαι. Θα δείξει αν είναι έτσι. Ανυπομονώ. Αν μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ σαν διαγωνισμό, δεν υπάρχει, θα με αγχώσει», πρόσθεσε.

Εξήγησε μάλιστα, πως δεν έχει ανακοινώσει τα ευχάριστα στους δικούς της ανθρώπους. «Στη μαμά μου δεν το έχω πει. Πάλι θα μου πει ότι τα μαθαίνει όλα τελευταία. Στον αδερφό μου το έχω πει. Και στον δάσκαλο τραγουδιού. Αυτές τις μέρες που το σκέφτομαι, καταλαβαίνω ότι είναι ένα ωραίο κίνητρο για να κάτσω πάλι να ασχοληθώ», εξήγησε.

Όπως είπε στη συνέχεια, δεν έχει επιλεχθεί ακόμα το τραγούδι που θα ερμηνεύσει. «Δεν υπάρχει τραγούδι. Έχουμε ιδέες, έχω κι εγώ κάποια δικά μου. Αλλά επειδή είναι ωραίο να υπάρχει διάλογος. Η ΕΡΤ έχει κάνει μια ανακοίνωση ότι για τη φετινή Eurovision μπορούν οι παραγωγοί να στείλουν τις προτάσεις τους», δήλωσε.

«Ελπίζω σε μια εξέλιξη. Θα κάνω αυτό που είμαι όμως. Αυτό συζητούσαμε και με την ΕΡΤ. Εκπροσωπώντας μια χώρα, θες να δείξεις κάτι από αυτή και μέσα στο πρότζεκτ, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε αυτή η σκέψη. Αυτή την έρευνα κάνω, αυτόν τον πειραματισμό με τα τραγούδια», πρόσθεσε.

«Να πω κάτι τρελό. Πριν δύο μήνες, παίξαμε στο Μάλβε της Σουηδίας. Είμαι πολύ χαρούμενη, έχω πολλή όρεξη για δουλειά και με πολλούς συνεργάτες που έχουμε πει να συνεργαστούμε, είμαστε πολύ καλά. Οπότε λέω, μήπως κάθε χρόνο να το κάνω αυτό για να συνεργαστώ με τους ανθρώπους που θέλω;», είπε κλείνοντας.

{https://www.youtube.com/watch?v=2N3eta7ZmPc}

H επίσημη ενημέρωση της EΡΤ αναφέρει:
Η Μαρίνα Σάττι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024. Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των κανονισμών της EBU, τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και ακυκλοφόρητα, με μέγιστο χρόνο τα 3 λεπτά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos