Υπουργείο Τουρισμού: Έρχεται πλαφόν στις άδειες λειτουργίας Αirbnb σε δημοφιλή νησιά

11 Φεβρουαρίου 2024 12:43

Το ποσοστό θα καθορίζεται σε σχέση με τις ξενοδοχειακές κλίνες στην περιοχή, θα υπάρχει περιορισμός στο πόσες ημέρες τον χρόνο θα ενοικιάζονται - Υποχρεωτική η ειδική πιστοποίηση από τους τουριστικούς φορείς

Νέα ανατροπή στα Airbnb ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζει να βάλει πλαφόν στις άδειες λειτουργίας τους σε δημοφιλή νησιά και το όριο, μάλιστα, θα το ορίζουν οι ξενοδόχοι.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για το Χωροταξικό, τα υπουργεία Τουρισμού και Ενέργειας προωθούν διάταξη που θα επιβάλει ποσόστωση στον αριθμό των κλινών που θα μπορούν να διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση στις λεγόμενες «κορεσμένες περιοχές».

Το ποσοστό αυτό θα καθορίζεται σε σχέση με τις ξενοδοχειακές κλίνες στο νησί. Και όχι μόνο αυτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις για περιορισμούς και στη χρονική διάρκεια, δηλαδή τις συνολικές ημέρες -ανά έτος- που θα μπορούν να ενοικιάζονται, ενώ υπάρχει και πρόταση να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες των Airbnb, σε αυτές τις περιοχές, να παίρνουν και ειδική πιστοποίηση από τους τουριστικούς φορείς.

Ελεγχος

Ειδικότερα, η εν λόγω νομοθετική διάταξη θα επιβάλει ρυθμίσεις για τον έλεγχο των βραχυχρόνιων μισθώσεων που -σε κάποιον βαθμό- τις εξισώνει με την «κοινή» τουριστική δραστηριότητα. Προβλέπει, κατ’ αρχάς, ότι όλες οι μορφές παροχής διανυκτέρευσης πρέπει να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο και να διαθέτουν σήμα του υπουργείου Τουρισμού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos