Κατάθεση Αναφοράς για την ανάγκη προμήθειας μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ Μυκόνου

10 Μαϊος 2018 14:42

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.


Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.3838/26-04-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ. Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς η ανομβρία σε συνδυασμό με την επικείμενη αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στο νησί –ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου- αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος, αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου η απόκτηση των μονάδων αφαλάτωσης αποτελούν έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, που αναμφίβολα θα αποτρέψει το πιθανό ενδεχόμενο λειψυδρίας και μάλιστα ενόψει της θερινής σεζόν.

Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της άμεσης χρηματοδότησης για την προμήθεια της ΔΕΥΑ Μυκόνου με 2 φορητές μονάδες αφαλάτωσης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του νησιού.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos