Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αντ. Χατζηιωάννου

26 Οκτωβρίου 2012 10:54

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των συλλόγων Αλιέων Ρόδου είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χατζηιωάννου, παρουσία

διευθυντικών στελεχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εναρμόνιση του καταστατικού των συλλόγων σύμφωνα με τον Ν. 4015 και η εμπορία των νωπών αλιευμάτων. Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, η προοπτική ενός ενιαίου φορέα εκπροσώπησης του κλάδου, καθώς επίσης οι διαδικασίες συσκευασίας-διακίνησης-εμπορίας των αλιευμάτων.

Ειδική μνεία έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη στον τρόπο αύξησης του αλιευτικού αποθέματος, την βελτίωση του προϊόντος και την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και περιβάλλοντος. Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική χωροθέτησης συγκεκριμένων τοποθεσιών για την φορτοεκφόρτωση των αλιευμάτων με σκοπό την οργανωμένη και ελεγχόμενη αλιεία.

Τέλος, παραίνεση της Περιφέρειας προς τους καταναλωτές, να προμηθεύονται αλιεύματα από πιστοποιημένους παραγωγούς – αλιείς και καταστήματα.

Σημειώνεται, ότι αύριο (Παρασκευή) ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, θα επισκεφθεί την Κάλυμνο όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους αλιείες και άλλους φορείς του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos