Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

27 Μαρτίου 2013 16:40

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 130/2008 έχει καθιερωθεί η 19η Απριλίου ως ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης .

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν την φωνή του, κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Στην ποίηση του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο.

Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα, παραμένει ζωντανή και το μήνυμα του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάσθηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Ο πρώτος εορτασμός συμπίπτει με τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την πρώτη επίσκεψη του στην Ελλάδα, το 1809.

Με το ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008 έχει καθοριστεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή , που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Νομών και Περιφερειακών Ενοτήτων και στη πόλη της Ρόδου περιλαμβάνουν :

• 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού

Ακολουθούν

• Εκφώνηση ομιλίας .

• Κατάθεση στεφάνου από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Βωμό της Πατρίδας

Τιμές παρακαλείται να αποδώσει άγημα της 95 ΑΔΤΕ

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos