Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 - Psts.gr

Από το 2007, η Λωρίδα της Γάζας διοικείται από τη μαχητική οργάνωση Χαμάς, η οποία έχει πολεμήσει τέσσερις φορές εναντίον του Ισραήλ από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.

Η λωρίδα είναι ένας μικροσκοπικός αλλά πυκνοκατοικημένος παλαιστινιακός θύλακας στην ανατολική ακτή της Μεσογείου Θάλασσας που συνορεύει με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, η Λωρίδα έχει έκταση 365 τ.χλμ., είναι δηλαδή μικρότερη από την Άνδρο (380 τ.χλμ.). Την ίδια ώρα στη Λωρίδα κατοικούν, σύμφωνα με στοιχεία του 2022, 2.375.000 άνθρωποι. Δηλαδή κατοικούν 6.500 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Αυτή και η Δυτική Όχθη αποτελούν τα εδάφη των Παλαιστινίων. Η λωρίδα είναι περίπου διπλάσιο από το μέγεθος της Ουάσιγκτον, DC, αλλά με περισσότερα από δύο εκατομμύρια ο πληθυσμός της είναι περίπου τριπλάσιος από αυτόν της αμερικανικής πρωτεύουσας.

 

Τα παλαιστινιακά εδάφη αποκόπηκαν από την Παλαιστίνη, η οποία ήταν υπό βρετανική εντολή από τη δεκαετία του 1920 μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου Ισραήλ το 1948.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκετοί ενεργοί πολίτες της Πάρου θέλησαν να συμμετάσχουν στα κοινά και έθεσαν υποψηφιότητα για να εκλεγούν ως σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιστήστις διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος, παρέμεινε η ομάδα του Υπουργείου Αθλητισμού, η οποία άφησε το αποτύπωμά της και στους 11ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού (29/09-1/10), στέλνοντας το μήνυμα της δια βίου άσκησης μέσω της εργασίας.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότεροι από 120 ήταν τελικά οι παράνομοι μετανάστες που το βράδυ της Πέμπτης δεν επέστρεψαν, ως όφειλαν, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και τη λίστα της σταυροδοσίας των υποψηφίων συμβούλων, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου απαρτίζεται από 25 πρόσωπα.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν από τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Σύρου, τα επίσημα, τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Πάρου

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 255-257 και 268 του Ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και τις διατάξεις του άρθρου 3 του ΦΕΚ Β’ 1492/2007, σας προσκαλούμε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., που θα γίνει την 17η Οκτωβρίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00΄ στα γραφεία της Επιχείρησης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Σύρου, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα των συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις Περιφερειακές Εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την 12-09-2023/23.15’ επί της επαρχ. οδού Καρτεράδου – Μεσαριάς στη Θήρα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 20χρονο ημεδαπό συγκρούσθηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονη αλλοδαπή με συνοδηγό 44χρονη ομοεθνή της και στη συνέχεια τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν με τρίτο Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε 19χρονος αλλοδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 44χρονης. Ο 20χρονος οδηγός συνελήφθη. Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος ερευνώνται από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos