Πάρος: Παρουσίαση στις Λεύκες νέου βιβλίου για την Πάρο από τον Γ. Πίττα

10 Αυγούστου 2023 14:42

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε στις Λεύκες το βράδυ της Τετάρτης 9 Αυγούστου, ο μελετητής της ελληνικής γαστρονομίας και συγγραφέας Γιώργος Πίττας.

Με τίτλο «Πάρος, Τόπος – Διατροφικός Πολιτισμός – Γαστρονομία», ο συγγραφέας μοιράζεται με τον αναγνώστη εικόνες του αυθεντικού γαστρονομικού παριανού πολιτισμού όπως τις βίωσε ο ίδιος από το 1974 που πρωτοεπισκέφθηκε το νησί μέχρι σήμερα.

Παριανή φιλοξενία, απλότητα και επινοητικότητα, φαντασία και νοστιμιά, συνθέτουν το πανόραμα της παραδοσιακής κουζίνας της Πάρου που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τοπικού της πολιτισμού που διατηρείται ως τις μέρες μας.

pitas 102

Μέσα σε αυτό το πανόραμα σκιαγραφούνται απλοί παριανοί ψαράδες, παραδοσιακές νοικοκυρές και τοπικές μαγείρισσες οι οποίες με λίγα απλά, φρέσκα υλικά, δημιουργούσαν γαστρονομικά θαύματα, με πρώτες ύλες γνήσια προϊόντα της γης και της θάλασσας του νησιού.

Σύμφωνα με το κ. Πίττα, η πρακτική αυτή συνιστά το μέλλον του διατροφικού μας γίγνεσθαι. Η επιστροφή στις ρίζες και η μαγεία που αναδύεται μέσα από τα τοπικά, αγνά πιάτα που φτιάχνονταν με αγάπη και μεράκι, θα αποτελέσει σύντομα κατά τον συγγραφέα, πυξίδα της μελλοντικής γαστρονομικής τέχνης που αναζητεί πλέον την αυθεντικότητα του τόπου μέσα από τον τοπικό διατροφικό πολιτισμό του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos