Ένας εντυπωσιακός Δεκαπενταύγουστος στην Παροικιά…

16 Αυγούστου 2023 18:22

Ίσως ένας από τους λαμπρότερους εορτασμούς της Παναγίας έγινε φέτος στην Πάρο, προς τιμήν της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από μεγαλοπρέπεια ενώ το βράδυ της 15ης Αυγούστου το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα έλαβε μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις χορού και μουσικής στην παραλία της Παροικιάς. Το πρόγραμμα, που παρουσίασαν οι Υπαπαντή Ρούσσου και Άννα Γαβαλλά, περιλάμβανε χορούς από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα χόρεψε χορούς της Λήμνου, των Κυκλάδων και της Πάρου σε δύο μέρη, φορώντας φορεσιές του «Κεχαγιά» Λήμνου και της Πάρου του 16ου αι. Το κοινό ενθουσιάστηκε από την απόδοση των χορευτών, που είχαν την ευκαιρία μετά από χρόνια να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Παναγία Εκατονταπυλιανή, ένα κτίσμα εξαιρετικής αξίας και σφραγίδα του νησιού. Το Συγκρότημα ευχαριστεί τον Δήμο Πάρου, την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π με την πρόεδρό της κα Ειρήνη Κυριαζάνου και την Κοινότητα Πάρου για την πρόσκληση αλλά και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο μουσικό συγκρότημα Dela Paro, τους Σπύρο Μπάλιο, βιολί, Νίκο Παπαδάκη, λαούτο, Γιώργο Βεντουρή μπάσο, Θ.Κυδωνιέα, τουμπελέκι, ενώ τραγούδησε για το Συγκρότημα η Σοφία Κονταράτου. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις μουσικής και χορού του Συγκροτήματος, στις 16, 23 και 31 Ιουλίου στον προαύλιο της Παναγίας στη Νάουσα, στις 22 Ιουλίου, στη Γιορτή «Κρασιού –Ψαριού» στο Λιμάνι Νάουσας, στις 2 Αυγούστου τον Δρυό, ενώ ακολουθούν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

η παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Νάουσας με το έργο «Κέϊκ» στο Ανοικτό θέατρο Λευκών και στις 10 Σεπτεμβρίου το χορευτικό κι μουσικό τμήμα στην 17η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου, στο Άσπρο Χωριό, με φιλοξενούμενα τρία Συγκροτήματα

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos