Δ. Αθανασούλης: Η «Νησίδα Μουσείων» θα δώσει στη Νάξο την αξία που της αναλογεί

12 Μαϊος 2017 22:16

Ένα πολλά υποσχόμενο έργο που θα αναδείξει το πολιτιστικό κομμάτι της Νάξου αναμένεται να δρομολογηθεί σύντομα. Πρόκειται για τη Νησίδα Μουσείων που θα μετατρέψει το Κάστρο της Χώρας σε ένα ανοιχτό μουσείο.

«Η Νάξος, ενώ έχει ένα σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα- θεωρείται το λίκνο του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού- δεν έχει οργανωμένες μουσειακές υποδομές. Τώρα, όμως ήρθε η ώρα η Νάξος να πάρει αυτό που της αναλογεί» λέει στο www.naxostimes.gr ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης.

Όπως εξηγεί ο κ. Αθανασούλης για το έργο αυτό έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αναμένεται πλέον η τελική αξιολόγηση. «Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια δυσάρεστη έκπληξη, διότι έχουμε εκπληρώσει όλα τα απαιτούμενα στις προκηρύξεις της πρόσκλησης. Η διαδικασία της αξιολόγησης έχει λίγο καθυστερήσει, αλλά θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο μήνα θα έχουμε εξελίξεις».

Αρχικά όπως σημειώνει ο κ. Αθανασούλης είχε βγει μια πρόσκληση στην οποία τελικά...

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos