Πάρος: Στα «κάγκελα» οι επαγγελματίες του νησιού! – «Αλαλούμ» με το ωράριο μουσικής

10 Απριλίου 2024 21:46

Ένα απίστευτο «πίσω – μπρος» χαρακτήρισε πρόσφατα το ζήτημα της χορήγησης άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων, εντός και εκτός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάρο.

Ως γνωστόν, κατά την τουριστική περίοδο το ωράριο της χρήσης μουσικής παρατείνεται στα καταστήματα. Αυτή είναι μια απόφαση που λαμβάνεται από τις Δημοτικές Κοινότητες των οικισμών, για την κάλυψη των σκοπών ψυχαγωγίας από ντόπιους αλλά κυρίως από επισκέπτες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Φέτος όμως για το εν λόγω ζήτημα προκλήθηκε ένα απίθανο «αλαλούμ» όταν σε Δημοτική Κοινότητα του νησιού, αν και αρχικά υπήρχε η τάση για απορριπτική απόφαση της χορήγησης άδειας παράτασης ωραρίου κατόπιν αιτήματος επαγγελματία, μετά από παρέμβαση πολιτών η τελική απόφαση για παράταση ωραρίου κατέληξε να είναι θετική.

Σε έτερο δημοφιλή τουριστικά οικισμό τώρα, τα αιτήματα επαγγελματιών για χορήγηση άδειας παράτασης του ωραρίου της μουσικής, κατέληξαν σε αρνητική απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας.

Ωστόσο, σε επόμενη συνεδρίαση της παραπάνω Δημοτικής Κοινότητας όπου υπήρξαν αντίστοιχα αιτήματα επαγγελματιών για παράταση του ωραρίου, μετά από έντονη παρέμβαση πολυάριθμων επαγγελματιών που παρίσταντο στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, η απόφαση ήταν τελικά θετική.

Δηλαδή μετά το «αλαλούμ» των διαφορετικών αποφάσεων για το ίδιο θέμα, φαίνεται πως επικράτησε η άποψη ότι σε έναν τουριστικό τόπο, χρειάζεται να λαμβάνονται υπόψη πολλαπλές παράμετροι που αφορούν ένα ζήτημα όπως η ψυχαγωγία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos