Ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου δεν αποδέχεται τη λογική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών»

04 Οκτωβρίου 2012 00:03

Η διογκούμενη κρίση αξιοπιστίας, ηθικής νομιμοποίησης και απαξίωσης μερίδας του πολιτικού συστήματος της χώρας, είναι το προφανές αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εφαρμογής της πελατειακής λογικής, της αδιαφάνειας, της συναλλαγής

και της ασυνέπειας σε όλο το φάσμα των σχέσεων της πολιτικής εξουσίας με την κοινωνία, με αποκλειστική ευθύνη των δύο κομματικών εταίρων, ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, που άσκησαν και ασκούν κυβερνητικές ευθύνες από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Η συνειδητή παραβατικότητα και ο άνομος πλουτισμός, οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και η ενοχική συγκάλυψη ευθυνών, η ανυπαρξία διαδικασιών κοινωνικής λογοδοσίας και η ατιμωρησία, αποτελούν ελάχιστα μόνον δείγματα των μορφών πολιτικής παθογένειας, η οποία τείνει, δυστυχώς, να ταυτιστεί στη λαϊκή συνείδηση ως το συνώνυμο της πολιτικής.

Αυτός είναι και ο λόγος που σημαντικά λαϊκά στρώματα, οδηγούνται στην απογοήτευση και στην παθητικοποίηση, στην ιδιώτευση και στις ατομικές λύσεις, υιοθετώντας αβασάνιστα τον ξενοφοβικό λαϊκισμό της βίας που στοχεύει στην κατάργηση των δημοκρατικών κεκτημένων στη χώρα.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, όταν φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας εμφανίζονται στο χώρο της αιρετής αντιπροσώπευσης της Αυτοδιοίκησης, η θεσμική αντίδραση να ήταν η οφειλόμενη προς την ίδια την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της, δηλαδή άμεση και ακαριαία, χωρίς σκιές και τακτικές παρασκηνιακής διευθέτησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, ο όλος χειρισμός της υπόθεσης της εισαγγελικής δίωξης και σύλληψης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου κ. Λ. Κοντού για σωρευμένα χρέη που αφορούν στην μη απόδοση ΦΠΑ προς το Δημόσιο, τόσο από την πλευρά του Δημάρχου κ. Χρ. Βλαχογιάννη, όσο και από τον ίδιο τον κ. Κοντό, καταδεικνύουν σαφή πρόθεση συγκάλυψης ενός θέματος μείζονος πολιτικής και ηθικής σημασίας.

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης αφορά τον ίδιο τον κ. Κοντό και την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου είναι αντίθετος με τη λογική των «ανθρωποθυσιών» & «ανθρωποφαγιών», ούτε όμως αποδέχεται τη λογική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» απέναντι στους πολίτες και δεν θα χαριστεί σε κανέναν όσο «ψηλά» κι αν βρίσκεται. Τα θέματα της πολιτικής διαφάνειας και της ηθικής δεοντολογίας αποτελούν για εμάς πρώτιστα θέματα ατζέντας, ειδικά σήμερα που ο λαός μας υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες από την άσκηση των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Θα αναμέναμε κατά συνέπεια από τον κ. Κοντό, να δείξει την δέουσα ευθιξία και να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει πλέον την κορυφαία θεσμική ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εφόσον δεν το πράττει ο ίδιος, τον καλούμε να υποβάλει σήμερα κιόλας την παραίτησή του από τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Διαφορετικά, τόσο ο ίδιος, όσο και αυτοί που του ανέθεσαν τα συγκεκριμένα καθήκοντα, επιλέγουν τη θέση των - πολιτικά και ηθικά – υπόλογων, απέναντι στην τοπική κοινωνία και τους δημοκρατικούς πολίτες της Πάρου.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ –ΕΚΜ,

Πάρος, 3/10/2012

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos